Flickan i vattnet blev kidnappad

NYHETER

Den tioåriga flicka som hittades i Riddarfjärdens kalla vatten i måndags blev kidnappad av en okänd medelålders man, säger hon.

Stockholm (TT)

Flickan var utanför en skola i nordvästra Stockholm när hon i måndags eftermiddags träffade en okänd man. Denne tvingade flickan att åka med honom till Stadshuset på Kungsholmen i Stockholm.

– De åkte inte bil utan kommunalt, säger Mats Eriksson, informatör, vid Västerortspolisen till TT.

Vad som sedan hände vid Stadshuset är något oklart. Två män som parkerade en bil vid kajen hörde vid 15-tiden hur någon ropade på hjälp i vattnet nedanför Stadshuset. När de skyndade till kajkanten såg de flickan i vattnet. De hjälpte henne upp ur vattnet och ringde ambulans.

Flickan berättade för männen att hon blivit knuffad i vattnet. Hon fördes nedkyld till sjukhus men har inte fått några allvarliga skador.

– Vi ser allvarligt på händelsen och försöker nu utreda mer exakt vad som hänt. Händelsen rubriceras i dag som människorov och försök till mord, säger Mats Eriksson.

Enbart brottet människorov kan ge upp till livstids fängelse.

Mats Eriksson vill inte uttala sig om de närmare omständigheterna kring kidnappningen men säger att polisen inte har misstankar mot någon särskild person. Motivet är inte känt.

Flickan har aldrig tidigare träffat mannen som förde bort henne. Hon ska på onsdagen för första gången höras ingående av poliser som är utbildade för att höra barn som utsatts för brott. Socialtjänsten har också kopplats in i fallet.

Kjell Rynhag/TT