Kvinna sköt ihjäl två studenter

Öppnade eld under pågående lektion

Foto: AP
NYHETER

En kvinnlig gärningsman sköt ihjäl två studenter - mitt under en pågående lektion på Louisiana Technical College i amerikanska Baton Rouge på fredagsmorgonen. Skytten tog sedan sitt eget liv.

– Detta är en tragisk dag för Baton Rouge, säger borgmästaren Kip Holden.

Foto: AP

Fyra minuter efter att samtalet om skottlossningen nådde larmoperatören sprang de första poliserna in i högskolans byggnad i Baton Rouge. Klockan var då strax efter halv åtta på fredagsmorgonen, lokal tid. Men det var för sent.

”De satt i sina stolar”

När polismännen öppnade dörren till klassrummet på andra våningen möttes de av en fruktansvärd syn. På golvet låg den kvinnliga skytten död. Hennes offer, två kvinnliga studenter 21 och 26 år gamla, var också döda. De satt i sina stolar när kvinnan öppnade eld, säger polismannen Don Kelly till AP.

Efter skottlossningen rådde fullständigt kaos på högskolan. Vettskrämda elever sprang omkring i korridorerna och det luktade fortfarande krut i klassrummet där de tre kvinnornas liv fick ett hastigt slut.

– Detta är en tragisk dag för Baton Rouge. De kom till skolan för att lära sig saker.... och faller sedan offer för grov våld, säger borgmästaren Kip Holden som tagit sig till platsen.

Det är oklart om den kvinnliga skytten var elev vid skolan, uppger AP.