Cirkusrytaren

1 av 2
Lejonet väger 190 kilo eller mer och piskas av tränare inför påhejande publik.Foto : FEATURE CHINA / BULLS
NYHETER

Trodde du att du sett allt? Då trodde du fel.

Senast i raden av förnedrande djurstunt är lejon som rider på häst.

Bilderna kommer från en djurpark i Xiamen i sydöstra Kina.

Här kan besökarna bevittna hur lejon på 190 kilo och ännu tyngre tigrar klättrar upp på hästryggen och tar sig en runda i manegen, ivrigt påhejade av tränare med piska.

Spektaklet är bara ett i raden av dem som utspelar sig på landets okända djurparker där lejon, tigrar och björnar får sitta ensamma i trånga burar och besökarna inte bryr sig nämnvärt om hur djuren behandlas.

På Xiogsen Bear and Tiger Mountain village in Guilin kan publiken se hur levande lamm kastas till tigrar och i Jinan har björnar tvingats tävla med tyngdlyftare om vem som är bäst på att dra bilar.

I Changchun har en tiger fösts in i samma bur som en oxe. För att höja spänningen har tigern försetts med munkorg vilket lett till en mycket utdragen kamp på liv och död.

Organisationen Rädda Kinas tigrar har dragit i gång en kampanj för att rädda de djur som hålls instängda på landets djurparker.

Målet är att släppa ut tigrarna från deras burar, starta uppfödningsprogram och återinföra de stolta djuren till sina rätta element efter att de fått lära sig att jaga på egen hand.