Norska ambassaden stängde efter terrorhot

Afghanistan: Norges ambassad stängde efter hot

NYHETER

Norges ambassad i Kabul i Afghanistan stängdes på söndagen efter ett terrorhot.

Pressansvariga vid norska utrikesdepartementet, Kristen Melson, bekräftar för den norska nyhetsbyrån NTB att hot har mottagits men vill inte gå in på närmare detaljer. Hon vill exempelvis inte säga när hotet framfördes eller via vilken eller vilka kanaler.

– Jag kan bara säga att vi tar det på allvar och att vi arbetar med att få hotet bekräftat och därför har vi satt i gång säkerhetsmaskineriet.

Hotet blev enligt tidningen Dagbladets nätupplaga känt, när ambassadens militära rådgivare på söndagen sände e-post till samtliga norrmän i Afghanistan om att ambassaden tills vidare skulle stängas.

Kristen Melson ville inte kommentera om ambassadens personal blivit evakuerad, eller hur länge ambassaden väntas hållas stängd.

Det är inte första gången den norska ambassaden terrorhotas i den afghanska huvudstaden Kabul. Senast det hände var den 22 januari, rapporterar NTB. men den gången valde man att inte stänga.

Den norska ambassaden fanns också med bland de hot som uttalades inför självmordsattacken mot Hotel Serena den 14 januari då sex människor dog, bland dem den norske journalisten Carsten Thomassen.

TT