Sista avskedet till Heath Ledger

Stjärnan begravdes i hemstaden Perth

1 av 12 | Foto: GETTY
Heath Ledgers syster Kate och före detta flickvän Michelle Williams gav varandra stöd.
NYHETER

Exflickvännen höll Ledgers syster och mamma i handen.

Ceremonin inleddes med musik på nationalinstrumentet didgeridoo.

Parallellt söker FBI den eller de som försåg Heath Ledger med den receptbelagda pillercocktail som blev stjärnans död.

Familjen hade vädjat att få hålla den stillsamma ceremonin så privat som möjligt.

Bara ett tiotal personer, alla anhöriga eller nära vänner till den i förtid bortgångne filmstjärnan, var inbjudna till dem slutna begravningsceremonin i Ledgers hemstad Perth i Australien.

Video med dottern

Cirka 600 gäster dök upp till en 90 minuter lång minneshögtid i innan dess, i Penrhos college, en privat flickskola i förorten Como strax utanför Perth.

I en känslosam ceremoni visades bland annat en video med Ledgers tvååriga dotter Matilda, som inte följt med sin påtagligt rörda mamma Michelle Williams, Ledgers tidigare flickvän.

I ceremonin visades också andra bilder ur familjealbumet och man spelade Heath Ledgers favoritmusik, bland annat Bob Dylans ”The Times Are A Changing”.

I minnesstunden deltog både tidigare skolkamrater och Hollywood-stjärnor som Oscar-vinnaren Kate Blanchett, supermodellen Gemma Ward och skådespelaren Bryan Brown.

Efteråt fortsatte de allra närmaste till begravningen.

Privat begravning

– Vi kommer att ha en mycket, mycket privat begravningsakt. Det är ett sorgens ögonblick och vi har svårt att greppa detta själva, ännu mindre hantera alla andra som påverkats av det som hänt, sa Heath Ledgers pappa Kim till Sydney Morning Heralds reporter innan ceremonin startade på eftermiddagen lokal tid.

– Men när jag sagt det måste jag också säga att vi uppskattar det stora känslomässiga stöd vi fått från hela världen. Vi är ändå bättre lottade än många andra familjer i samma situation. De flesta som drabbas av sorg har inte ett sånt stöd.

Den närmaste familjen med exflickvännen Michelle Williams, 27, Ledgers föräldrar, systern Kim och andra nära anhöriga åkte tillsammans till minneshögtiden.

Minnesstund på stranden

Efter det följde en helt privat begravning och en stillsam minnestund i solnedgången nära havet vid en strand som varit Heath Ledgers egen favoritplats.

Heath Ledger hittades död i sin lägenhet på Manhattan i New York den 22 januari.

Obduktionsrapporten visade att han hade en dödlig blandning av receptbelagda mediciner i kroppen och dödsorsaken var överdos.

Sammanlagt hittades spår av fem starka receptbelagda preparat inklusive smärtstillande, ångestdämpande och sömnmedel.

Igår fredag meddelade polis i USA att FBI undersöker hur Ledger kommit över så många receptbelagda starka mediciner och vem som skrivit ut dem, alternativt försett honom med dem.