"Vi bryter isen från scenen"

Det är inte alltid lätt att vara singel i storstaden. Ur föreställningen "Happy Hour".
NYHETER

Stockholm är världens singeltätaste stad, så hur svårt ska det egentligen vara att träffa någon? Denna fråga ställde sig Mikael Berg och bestämde sig att skriva en pjäs om ämnet.

- Det blir ofta singelmingel efter föreställningen.

Namn: Mikael Berg. Ålder: 36. Bor: Gärdet. Familj: Flickvän.

Vad är tanken med pjäsen?

- Det är att publiken ska känna att det är på ”riktigt”, att skådespelarna bara är några i mängden i en bar vars samtal man råkar höra. Allt är ju taget från verkligheten på ett eller annat sätt så förhoppningsvis ska alla kunna känna igen sig i något.

Vad blir det för Alla hjärtans dag-special?

- Det speciella är att vi spelar på Alla hjärtans dag, för vanligtvis spelar vi på fredagar. Sedan har vi ett samarbete med Spray dejting också, så deras medlemmar får ett förmånligt erbjudande.

Leker ni matchmaking med publiken också?

- Vi pratade faktiskt med Spray om att ha en speeddejting i samband med föreställningen, men det blev inte så. Däremot märker vi att det kommer många singlar och ser pjäsen, och de brukar sitta kvar och mingla efteråt. Vi bryter ju isen med frågorna vi tar upp.

Besvarar ni frågan hur svårt det egentligen är att hitta någon?

- Nja, vi besvarar den delvis då vi speglar problematiken. Till exempel tar vi upp att många tycker att det är svårt med det sociala spelet som ingår i dejtandet. Hur vet man att någon är intresserad, och intresserad av samma sak som en själv?

Vad ska du själv göra på Alla hjärtans dag?

- Jag kommer nog stanna kvar och snacka med publiken efter föreställningen. Det brukar bli en riktigt bra fest.

Isabel Mohammar

Allt om Stockholm

Happy Hour

Mer för singlar på Alla hjärtans dag

ARTIKELN HANDLAR OM