Svenska folkets kärlekshälsningar

Visa din kärlek du också

NYHETER

Kärlekshälsningarna väller in till Family.se. Alla hjärtans dag är på ingång och det är dags att skicka hälsningar till dina nära och kära.

Den 14 februari firas Valentindagen, kanske mer känd som alla hjärtans dag. Traditionen är inte så gammal i Sverige. På 1950-60-talet gjordes några försök, men det var först på !990-talet som genomslaget kom och vykort skickades kors och tvärs över landet.

En Valentinhälsning är inte bara förunnat älskande par. Vänner, familj och andra som behöver uppskattning eller har gjort något fint är också värda en hälsning.

Från Älvsbyn skickar Katrin en hälsning till sin familj. "Tusen pussar och gokramar till mina underbara barn Simon och Sanna samt min sambo Tomas på alla hjärtans dag. Ni förgyller mitt liv.Älskar er!"

I Haparanda vurmar också kärleken för familjen. "Peter, du stal mitt hjärta för snart 9 år sedan och sen dess har det bara slagit för dig... Älskar dig. Cebastian och Isabella, mamma älskar er mina små busiga hjärtegull ända upp till månen och tillbaka igen." skriver Kati.

Linda från Stockholm skriver "Många kyssar och kramar till min älskling Gustav! Och grattis på Alla Hjärtans dag! Jag älskar dig så mycket och hoppas att det alltid kommer vara vi! Du gör mig hel och lycklig! Tack för att du finns i mitt liv! Älskar dig mest."

Ida från Sölvesborg hälsar till sin Hampus. "Du är min sol om dagen, och min måne på natten! Älskar dig mest av allt! Din för evigt!"

Därför firar vi

Det finns många berättelser om varför vi firar alla hjärtans dag, eller Sankt Valentins Day som det heter på engelska. En av de mest kända utspelade sig i Rom omkring år 269. En man vid namn Valentin blev fängslad eftersom han, mot kejsarens vilja, hade vigt unga par. Den 14 februari led Valentin martyrdöden. Innan hans dödsdom skulle förverkligas skrev han ett brev till sin käraste, som han hade lärt känna under fängelsetiden, som han undertecknade "Din Valentin". Det sägs vars det första alla hjärtans dag-kortet, och början på traditionen att man ska skicka varandra hälsningar den 14 februari.