Blodigt psykologmord på Manhattan

Polisen: Det här var helt klart personligt

NYHETER

En intensiv mördarjakt pågår på Manhattan.

I tisdags kväll tog en medelålders man livet av en kvinnlig psykolog där.

På platsen hittades knivar, en köttyxa samt en väska med kvinnokläder och blöjor.

Psykologen Kathryn Faughey mördades på sin mottagning i tisdags kväll.

Den misstänkte mördaren uppgav för dörrvakten att han skulle besöka en annan psykolog vid namn Kent Shinbach som har sin mottagning brevid Kathryn Faugheys.

Mannen hade med sig två väskor och var klädd i en lång grön rock och en basebollkeps.

En kvinnlig patient satt i väntrummet och såg hur den misstänkte mördaren gick in och snart hördes Kathryn Faughey desperat ropa på hjälp.

Vuxenblöjor

Psykologen Kent Shinbach sprang dit för att hjälpa till men det var för sent. Kathryn Faughey hade blivit knivhuggen femton gånger, bland annat i huvudet. Hon avled av sina skador.

När Kent Shinbach öppnade dörren till rummet attackerades han av mördaren och skadades allvarligt. Mördaren flydde sedan från platsen. Shinbach vårdas nu på sjukhus.

Enligt polisen påträffades flera knivar samt en köttyxa på platsen. Möbler var omkullvälta och blod hade sprutat på väggarna och låg i pölar på golvet, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Mördaren lämnade kvar sina två väskor. Den ena visade sig innehålla bland annat kvinnokläder och vuxenblöjor. Den andra var fylld med knivar, rep och isoleringstejp som dock inte hade använts vid mordet.

Personligt

Mördarens motiv är oklart och enligt AP har man ännu inte lyckats fastställa hans identitet. Men enligt New York Daily News ska den misstänkte gärningsmannen var en av Faugheys patienter.

– Mycket vrede. Det här var helt klart personligt, säger en polis till tidningen.

Det brutala psykologmordet har skakat USA och många har ifrågasatt hur säkerheten ser ut på landets psykologmottagningar.

– Alla i byggnaden är väldigt rädda eftersom vi vet att den här personen är på fri fot. Det är otäckt, säger Linda Elliott som bor i byggnaden där mordet inträffade.