"Jag storgrät när jag fick beskedet"

Maria Lundqvist lättad efter domen

NYHETER

Maria Lundqvist blev något av ett nyckelvittne i rättegången mot Tito Beltran.

I dag är hon mycket lättad.

– Jag är så nöjd. Jag har storgråtit en stund sedan jag fick beskedet för det var en sådan befrielse, säger hon till aftonbladet.se.

Under eftermiddagen har skådespelaren Maria Lundqvist talat i telefon med sin tidigare barnflicka.

– Hon var nöjd, men hade svårt att säga att hon var glad. Hon mår fortfarande väldigt dåligt. Men idag kände hon att det kanske var värt det, säger Maria Lundqvist till aftonbladet.se.

Maria Lundqvists eget vittnesmål blev bärande för den fällande domen mot Tito Beltran.

– Det känns bra. Jag var ju närmast barnflickan när det hände. Vilken annan person som helst som hade mött henne den natten hade varit lika säker som jag. Jag är glad att de uppfattade det, säger hon om rättens bedömning.

Avfärdar kritik

Den kritik som väckts mot henne och bland andra Carola Häggkvist avfärdar hon.

– Det fanns en konspirationsteori som jag bara skrattar åt. Vad skulle jag ha för anledning att konspirera mot Tito Beltran? Jag har vetat om sanningen hela tiden. För mig fanns ingen tvekan. Men jag har blivit söndermosad och åtalad för mened och mina barn har blivit hotade. Det har varit väldigt otäckt att vara en del av det.

Maria Lundqvist har inte haft någon kontakt med vare sig Carola Häggkvist eller Anders Berglund sedan rättegången.

– Jag har varit livrädd för att ge försvaret ytterligare vatten på sin kvarn så jag har inte talat med någon, säger hon.

Barnflickan har hon inte heller särskilt mycket kontakt med idag.

– Jag tror att det blev för smärtsamt för henne att upprätthålla vår kontakt. Men en sådan här sak gör att vi kommer att vara nära varandra hela livet, säger Maria Lundqvist.