Dagfjärilar på nattklubben

Foto: Södra Teatern
Vicky Butterfly, ett av flygfäna man kan stöta på om man besöker Hootchy Kootchy Club.
NYHETER

Fjärilar, fetishdrömmar och flyktig haute couture. Det är lite av vad man kan förvänta sig av Hootchy Kootchy Clubs säsongspremiär i helgen.

Foto: Stefan Mattson
Fjärilsdrömmar är temat för kvällen.

De spektakulära burleskfesterna på Södra teatern har blivit en välkommen verklighetsflykt för många. Efter att ha kört teman som ”Rocky horror hootchy show” och ”Christmas in wonderland” är det nu dags för ”Belle de jour”.

Ny tävling testas

Med inspiration från Luis Buñuels film ”Dagfjärilen” utlovas en natt av flyktig skönhet, surrealistisk fantasi och mörk passion. Det bjuds på uppträdande av Vicky Butterfly i romantiska fjärilsvingar och pampig påfågelskrud och det blir en tävling i ”instant couture”.

Tävlingsformen får Sverigepremiär och går ut på att olika lag tilldelas saker som glitterspray, svarta sopsäckar, tyll och kasserade kläder, som de på några minuter ska omvandla till surrealistiska haute couturekreationer.

Byt ut utstyrseln

— Det är alltifrån en konstperformancegrupp, till en secondhandaffärsgrupp och några som stylar hår, berättar Karin Victorin, som är konstnärlig ledare för Hootchy Kootchy Club.

Dessutom blir det ett gigantiskt swap-party där kläder, hattar och accessoarer kommer att byta bärare inför öppen ridå.

— Jag hoppas att folk tar med sig saker som inte riktigt passar eller som de tröttnat på, säger Karin Victorin.

Sofia Larsson

Aftonbladet Krogliv

Läs mer och tyck till!

Fler ombyten