Beslag: Över 100 kilo kokain

500 poliser deltog i jätterazzia i London

NYHETER

Nitton personer greps i tidigt onsdags för olika typer av narkotikabrott, när polisen sprängde ett av Storbritanniens största nätverk för narkotikahandel.

Operationen var en av de största i Londonpolisens historia. Över 500 poliser deltog i räderna på över 30 adresser, som resulterade i över 20 gripna, beslag av över 100 kilo kokain och flera vapen. Kokainet har ett marknadsvärde på flera miljoner pund. Ligan misstänks också ha använt ett taxikontor och ett växlingskontor för att tvätta inkomster på motsvarande nästan 40 miljoner kronor i veckan.

På tv-bilder från de spektakulära tillslagen använde kravallklädd polis bland annat en grävskopa för att komma igenom en mur runt en av de misstänktas hus

– Vi tror att de häktade spelar i den innersta ligan och är nyckelpersoner i den engelska droghandeln med kokain och cannabis, sade kommissarie Steven Richardson, chef för Londonpolisens underrättelsetjänst.

Nitton personer i kokainligan skulle ställas inför rätta på fredagen, anklagade för bland annat droghandel och pengatvätt. Ytterligare tre personer står åtalade för brott mot invandringslagarna.

TT