"Sen blir man galen och vill dansa"

Foto: Ulf Berglund TV8
På jakt efter smuts Erik Ekstrand ska syna Lort-Sverige i sitt nya program, men går mer än gärna på sunkpubar.
NYHETER

Vad gör Erik Ekstrand, 28, programledare för ”Erik & Mackan – hela & rena” i TV6 (premiär 2/3) om vi ger honom tusen spänn att ha roligt för? Vi frågade.

Man måste ju käka någonting, så jag träffar en god vän på Amida kolgrill och äter kycklinggrillspett med ris och massor av tzatsiki. Det är ju värdelöst om man ska gå ut och ska ragga, men nu har jag ju förmånen att ha en flickvän och hon får faktiskt stå ut med att jag luktar lite illa i munnen. Jag är lite flott och bjuder min kompis.

Kvällen är fortfarande ung, så då måste man dricka öl fort så att det blir billigt. På Gröne Jägaren kostar ölen 19 kronor fram till 02. Jag fortsätter min generösa stil med att bjuda min kompis. Jag prövar även lyckan på Jack Vegasmaskinen, men vinner ingenting i vanlig ordning.

Sen blir man galen och vill dansa. Då går man upp till Södra teatern , där kan man stöta på vad som helst. Jag slänger i mig en gin fizz i baren, kollar på utsikten och försöker dansa till electromusik. Sen kommer jag på att jag är dålig på att dansa, så då drar vi.

Sen hoppar vi på tunnelbanan till Svedmyra och går på lokala puben Myran . Där är det uttagning till karaoke-SM. Det är fullt ställ, med en härlig publik bestående av lastbilschaffisar och nyskilda 45-åringar. Jag kliver upp och kör ”Promised land”, sen tar jag mig en white russian, det är bra för stämbanden. Inte enligt sångpedagoger, men enligt mig. Det händer nåt när mjölken och Kahluan möts.

Vi tar taxi in till Medborgarplatsen. På Maxigrillen tar vi en Bajenburgare med bearnaisesås. Vi är nöjda med att ha tagit oss ut från stan, för det är då som vad som helst kan hända.

Sofia Larsson

Aftonbladet

Kvitto: