Pappa slog sönerna med bamburör

Barnen bevakades ständigt med webbkameror

NYHETER

Ett brutalt fall av barnmisshandel skakar Nederländerna.

I flera år misshandlades två pojkar, i dag 10 och 13 år gamla, av sina föräldrar.

Med hjälp av övervakningskameror övervakade mamman och pappan barnens minsta rörelse.

Polisen fick kännedom om fallet i maj förra året. Pojkarna är i dag 10 och 13 år gamla och svårt traumatiserade efter år av misshandel.  

Nästa vecka ställs mamman inför rätta - misstänkt för bland annat frihetsberövande. Pappan begick självmord i häktet. 

Slogs medvetslös

Övergreppen började redan 1995 -  innan det äldsta barnet hunnit fylla ett år, skriver den holländska tidningen Het Parool. Familjen bodde i ett hus i Amsterdam. Omgivningen märkte ingenting men barnens tillvaro i hemmet kan närmast liknas vid ett helvete.

Misshandeln var systematisk och utstuderad. Pappan slog sönerna med bamburör och ett basebollträ. Vid minst ett tillfälle ska den ena pojken ha slagits medvetslös, skriver Het Parool.

Stängdes in i skjul

Barnen övervakades av webbkameror som fanns uppsatta i huset. De fick gå i skolan men förbjöds att berätta om hemskheterna som pågick bakom stängda dörrar.  

På helgerna hände det att barnen stängdes in i ett skjul på gården.

Sedan fallet blev känt har pojkarna omplacerats, skriver De Telegraaf. Mamman nekar till anklagelserna och påstår att även hon fallit offer för mannens grymhet.

– Enligt min klient satte mannen upp reglerna men hon bröt mot dem så fort han inte var med, säger advokat Elke van Esser till De Telegraaf.