Supervinst tack vare barnbarnen

Foto: AP
Superlotten köptes här på Flash Foods i amerikanska Portal.
NYHETER

270 miljoner dollar.

Rikare.

På en lott.

Mr Robert Harris går aldrig mer till industrigolvet på Quinlain Enterprise. Han har ringt sin chef och berättat att han numera är pensionär.

En väldigt rik sådan.

Minimal chans

Oddsen för att rekordvinsten ska slå in uppges vara en på 176 miljoner. Robert Harris tog chansen när han prickade in sifforna 12 - 22 - 19 - 7 - 13 -10 i det amerikanska lotteriet Mega Millions.

På ett ögonblick förvandlades han och hustrun Tonya till multidollarmiljonärer. Vinstsumman uppgår till totalt 270 miljoner dollar, skriver flera amerikanska tidningar.

Kan tacka barnbarnen

Paret berättar att de sällan spelar på lotterier. Det var en ren tillfällighet att de spelade och att de kom på att de skulle använda sig av barnbarnens födelsedatum.

Snacka om turnummer.

Dagen efter fick de ett samtal från sin dotter som frågade om de hade spelat.

– Jag svarade hurså, berättar Robert Harris för wsaw.com.

Dottern berättade att någon i Portland vunnit storvinsten. När de kontrollerade numret trodde de knappt sina ögon. Men siffrorna stämde och nu tillhör paret plötsligt en helt ny, och lyckligt lottad, socialgrupp.

I stället för att gå till jobbet på måndag morgon kommer makarna Harris nu att åka till lotterikontoret för att få lotten verifierad.

Sedan väntar ett nytt liv – och en cabriolet.