Ipswichmördarens sambo talar ut

Förre sambon dömd för fem mord

1 av 4
Offren Från vänster: Gemma Davis, 25. Sågs senast i Ipswich den 15 november. Hittades död den 2 december. Naken. Tania Nicol, 19. Såg senast i Ipswich den 30 oktober. Hittades död den 8 december. Naken. Anneli Alderton, 24. Sågs senast i Harwich den 3 december. HIttades död 10 december. Naken. Kvävdes till döds enligt polisen. Paula Clennell, 24. Sågs senast i Ipswich den 10 december. Annette Nichols, 29. Sågs senast i Ipswich den 7 december.
NYHETER

Truckföraren Steve Wright, 49, mördade fem prostituerade kvinnor i Ipswich.

Nu talar hans dåvarande sambo ut.

– Jag hatar honom för det han har gjort, säger hon i intervju i Sky News.

Pam Wright mötte Steve Wright år 2000 när de båda jobbade på en bingohall. De mord Steve nu har fällts för begicks i december 2006, bara någon månad sedan de båda köpt ett nytt hus tillsammans.

I intervju med Sky News reporter Kay Burley berättar en behärskad men djupt skakad Pam Wright att hon aldrig ens för ett ögonblick misstänkte att hennes sambo hade något med morden att göra.

– Han uppträdde precis som han brukar. Han kom hem efter jobbet, duschade, bytte kläder och vi åt middag och tittade på tv.

De gånger de pratade om morden verkade Steve Wrigth vara precis lika upprörd över dem som alla andra.

– Han sa åt mig att vara försiktig och han köpte till och med ett överfallslarm åt mig.

På frågan hur det känns att ha bott ihop med en seriemördare beskriver Pam Wright det som om någon har dött.

– Jag kommer aldrig mer att sätta min fot i det där huset, nu när jag vet vad som har hänt där. Jag hatar honom för vad han har gjort.

Steve Wrigth har i förhör sagt att det var bristen på sex som drev honom till prostitiuerade. När reportern frågar Pam Wright vad hon tänker när hon hör det ser hon mycket sorgsen ut.

– Vi hade inget sexliv då, så där kan jag förstå honom. Men jag vet inte vad han gjorde under den tiden vi hade ett sexliv. Jag känner honom verkligen itne alls.

Men du vill ändå träffa honom en sista gång?

– Ja, jag vill träffa honom en sista gång. Jag vill att han ska berätta sanningen och jag vill höra den från honom. Jag tycker att jag förtjänar det.

Förutom de fem morden som Steve Wright redan har dömts för misstänks han för minst fyra andra olösta fall. Ett av dem handlar om Suzy Lamplugh som försvann 1986.

– Jag tror att vi satt och tittade på Crimewatch som tog upp hennes fall, när han sa att han kände henne. Hon brukade dricka på puben där han arbetade.

Då tänkte Pam Wright inte mer på den saken. Nu utreds alla eventuella kopplingar mellan Lamplugh och hennes förra sambo.