Söker efter 6 gömda barnlik

Mord på barnhemmet Här på Haut de la Garenne fruktar polisen att sex barn kan ha mördats.
NYHETER

LONDON. Här vid det gamla barnhemmet på Jersey tros sex barnkroppar ligga begravda.

Ett skelett har redan hittats.

Foto: Foto: CHRISTIAN KEENAN/GETTY IMAGES
LIKHUND Två hundar av rasen springer spaniel letar efter fler döda kroppar utanför barnhemmet på Jersey. Ett barnskelett har redan hittats.

Polisen har gjort fynden efter en lång utredning om missförhållanden på barnhemmet Haut de la Garenne

– som även varit skola – under de senaste 40 åren.

Sexuella övergrepp

Misshandel och sexuella övergrepp är några av brottsrubriceringarna. Bland annat var det rutin att barnen slogs i huvudet om de gick med slokande axlar.

Nu fruktar man att även mord begåtts på institutionen som grundades redan på 1850-talet. Skelettet som har hittats låg under ett tjockt cementgolv.

Hundar och radar

Sökhundar har markerat på ytterligare ställen.

– Det kan vara sex, men det kan också vara fler, säger förundersökningsledaren Lenny Harper till The Guardian.

Polisen använder även radarutrustning i sitt sökande.

– Radarn har visat på samma ställen som hundarna har markerat. Det verkar som om jorden inte har fått ligga orörd. Det verkar som det finns hål eller håligheter i marken.

Många rykten cirkulerade

Rykten har länge cirkulerat på Jersey, som ligger i Engelska kanalen, om vad som pågått på hemmet som numera är ett populärt vandrarhem.

Men det var först för ett år sedan som polisen började utreda vad som egentligen har hänt. När utredningen blev känd, vände sig mer än 140 personer till polisen för att berätta om sina skräckupplevelser på barnhemmet.

Offren hävdade att de hade blivit misshandlade, utsatta för sexuella övergrepp och våldtagna av personalen. De berättade om hur de hade blivit slagna med käppar och inlåsta under längre perioder.

Tre personer som tidigare har bott på barnhemmet har berättat för polisen om hur barn de kände försvann från Haut de la Garenne.

Hittills har en person åtalats för sexövergrepp mot flickor under 16 år.