Krog och galleri – i ett

1 av 3 | Foto: BJÖRN SVENSSON
Barchefen Jimmy Dymott på nyöppnade Bauer i Götgatsbacken vill att restaurangen ska vara en del av det nya Söder. ”Alla ska inte behöva åka in till Stureplan och gå på Riche”, säger han.
NYHETER

Galleri, bar och restaurang i ett. Gamla kvarterskrogen Krönet har genomgått en förvandling och blivit Bauer.

– Vi vill vara en del av det nya Söder, säger barchefen Jimmy Dymott.

Den nya restaurangen Bauer ligger på Götgatsbacken på Söder. Köket är spanskinspirerat med mycket smårätter.

– Vi valde den inriktningen för att vi vill ha mat som fungerar att servera i hela den stora loungen och som går bra ihop med dryck. Men vi serverar även varmrätter som är inspirerade från hela världen, säger Jimmy Dymott.

Mer än mat och dryck

Smårätterna kostar mellan45 och 55 kronor. I samma prisläge ligger efterrätterna. Varmrätterna kostar från 195 kronor. Men det är inte bara mat och dryck som gästerna får ta del av. Bauer ska även satsa på galleriverksamhet.

– Lokalen har mycket av en gallerikänsla, med högt i tak och vita väggar. Vi har tänkt att det ska hända något i lokalen med jämna mellanrum, med exempelvis projektioner och annat.

Vilka ser ni som era gäster?

– Alla är hjärtligt välkomna, men vi vill vara en del av nya Söder. Där det ju bor många medvetna människor. Alla ska inte behöva åka in till Stureplan och gå på Riche. Vi känner att vi vill tillföra något mer till Götgatsbacken.

Fakta:

(.se)

ARTIKELN HANDLAR OM