Whisky på fat

Foto: Scanpix.
Trött på whisky i glas? Hos Grinda wärdshus finns en meny med den ädla drycken i alla rätter.
NYHETER

Hallå Daniel Karlsson, kock på Grinda wärdshus, som har tagit fram en meny där whisky ingår i alla rätter.

Namn: Daniel Karlsson. Ålder: 24. Bor: Lidingö. Familj: Ungkarl.

– Jag har arbetat med ett projekt där jag prövat mig fram för att försöka få fram lite nya smaker. Vi får se om vi ska använda några av rätterna i vår meny till våren och sommaren.

Vad gör att just whisky passar så bra i matlagning?

– Det är rökigheten och sältan som gör att det kan bli bra smak på maten.

Är det vanligt att man använder whisky i maten?

– Nej, inte lika vanligt som vin och konjak. Men kanske kan det bli en uppstickare. Men folk är inte så vana vid smaken.

Vad ska man tänka på när man använder whisky i maten?

– Prova dig fram. Men var försiktig med hur mycket du använder, det blir inte bra om du använder för mycket. Jag har inte använt några stora mängder utan mest marinerat maten med whisky.

Har du själv någon favoriträtt?

– En soppa som jag har whiskygravad lax och vit choklad i.

Läs mer och tyck till

(.se)