”Jag lägger mig och drömmer om Schwarzwaldtårta"

Foto: Nils Petter Nilsson/ztv
Tyska takter Elsa Billgren önskar att hon fick åka till Berlin, men bland annat tysk techno på Spy Bar får fungera som substitut.
NYHETER

Du får tusen spänn – hur bränner du dem på

stan i kväll? Elsa Billgren, 22, programledare för ”Uppladdat” på ZTV, med premiär den 4 mars:

Foto: Malin bonde
Mums, vilken schwarzwalddröm.

- Egentligen vill jag åka till Berlin, men jag får ordna mig en tysk afton i stället. Jag letar igenom sortimentet på secondhandaffären Humana, de har sjukt mycket tyrolergrejer. Där hittar jag en fin dirndlklänning.

Tyskt namn räcker

- Jag möter upp en kompis och vi äter på Berlin på Skånegatan. De har jättegoda musslor och vi dricker ljust veteöl till. Det är jättebra service där, det är som att man får en ny kompis varje gång man går dit. Det är så litet där så man känner sig väldigt speciell.

- Vi går vidare till det nyöppnade stället Bauer, jag har kikat in och det ser väldigt tjusigt ut. Det känns som en blandning mellan Indigo och Ljunggren, storleksmässigt som det senare men mysigt som det förra. Det är skönt att gå på ställen som ligger nära där jag bor. Jag vet inte riktigt vad som är tyskt där mer än namnet, men det räcker ju.

Jäger slukar slantarna

- Sen avslutas kvällen med lite tysk techno på Spy Bar. Jag har precis hittat Gubbrummet och tycker att det är väldigt trevligt. Där inne försöker jag dansa lite ringdans med min kära vän Lady Oscar, som man brukar hitta där och min syster Andrea. De sista pengarna ryker på Jägermeister, så jag får promenera hem i stället för att ta taxi. Sen lägger jag mig och drömmer om Schwarzwaldtårta.

Elsas favoritställen

Budget

ARTIKELN HANDLAR OM