Bands med ståltråd och brändes levande

Borgmästare i italiensk stad bränd till döds i bil

Foto: Frattari
Detta är vad som finns kvar av bilen.
NYHETER

Borgmästaren Giovanni Piscitelli bands med ståltråd – och stängdes i en bil.

Sen dränktes bilen i brännbar vätska och tändes på.

I panik försökte han ta sig ut – men hann inte.

Foto: Frattari
Giovanni Piscitelli.

Det fasansfulla mordet skakar den lilla kommunen Cervino – mellan Caserta och Benevento i syditalien – där Giovanni Piscitelli, 52, var borgmästare.

Tvingades in i bil

I går kväll hade han varit på ett möte i kommunen. Men han kom aldrig hem och hans familj anmälde honom som försvunnen klockan 23.30, skriver Corriere del Mezzogiorno.

Enligt polisens rekonstruktion närmade sig en bil Piscitelli på torsdagskvällen. I bilen fanns en eller flera personer som tvingade borgmästaren att gå in i bilen.

Sedan bands han med ståltråd och tillfogades en skada på huvudet, kanske med en pistolkolv. Bilen dränktes sedan i brännbar vätska och tändes på.

Försökte fly

I ett desperat försök att ta sig ur den brinnande bilen lyckades Giovanni Piscitelli få upp en dörr och ta sig ur kupén – men det var redan för sent. Hans förkolnade lik hittades i närheten av bilen.

Motivet till mordet är okänt. Giovanni Piscitelli hade tidigare varit inblandad i polisutredningar i samband med sitt förtroendeuppdrag som borgmästare. Under den senaste tiden hade relationen till några anställda inom kommunen försämrats, och en av de anställda hade också stängts av, skriver Corriere del Mezzogiorno.

ARTIKELN HANDLAR OM