”Madeleinefallet närmar sig slutet”

NYHETER

Madeleinefallet närmar sig slutet.

– Vi är vid en punkt då vi närmar oss slutet på utredningen, sa den portugisiske justitieministern Alberto Costa vid en utfrågning i parlamentet på onsdagen, uppger AP.

Enligt Sky News menar justitieministern att utredningen är på väg att läggas ned.

Om utredningen läggs ned innebär det att inga portugisiska poliser aktivt kommer att jobba med fallet. Om det däremot dyker upp några nya bevis kan utredningen öppnas igen.

Justitieministern Costa uppgav att han inte kunde ge några detaljer om var utredningen befinner sig, men att den närmar sig slutet.

Polisen har tidigare krävt extra tid för att utreda det komplexa fallet, något som nu inte tycks beviljas.

Utfrågningen i det portugisiska parlamentet om fallet kring den brittiska flickan togs på initiativ av den politiska oppositionen i Portugal.

Anledningen är det uttalande som polischefen Alípio Ribeiro gjorde i portugisisk radio för en drygt vecka sedan. Han sa då att utpekandet av Madeleines föräldrar, Kate och Gerry McCann, som misstänkta var förhastat.

Enligt oppositionen bröt Ribeiro mot portugisisk lag som förbjuder offentliga diskussioner om pågående utredningar.

– Om polischefens påstående är sant har vi ett rättsystem som är helt utom kontroll. Om uttalandet var falskt bör inte Alipio Ribeiro sitta kvar en enda dag till som polischef, sa Nuno Melo, en av företrädarna för oppositionen.

På onsdagen var det 286 dagar sedan Madeleine försvann från semesterorten Algarve i södra Portugal.