Dagens namn: Urban
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nyheter

’Jag tänker på Saga och Max hela tiden’

Överfölls i villan För sex veckor sedan attackerades mamman och hennes två barn hemma i villan i Arboga. Barnen klarade sig inte och mamman misshandlades svårt.   Överfölls i villan För sex veckor sedan attackerades mamman och hennes två barn hemma i villan i Arboga. Barnen klarade sig inte och mamman misshandlades svårt. Foto: CONNY SILLÉN

    I dagarna skulle Max ha fyllt fyra och Saga två. Men i stället för att förbereda inför födelsedagarna planerar familjen barnens begravning.

Nu berättar den 23-åriga mamman för första gången om sin sorg och vägen tillbaka efter tragedin i Arboga. Det har gått sex veckor sedan Max och Saga mördades och hon har precis förstått vidden av det som har hänt.

– Nu vet jag allt, säger hon i en exklusiv intervju med Aftonbladets Kristina Edblom.

Mamman vet nu att hennes barn, Saga och Max Jangestig, har blivit mördade. Hon minns än så länge inget från mordkvällen, men läkarna tror att hon så småningom kommer att komma ihåg allt. ”Just nu har jag bara ljusa och bra minnen av dem”, säger hon till Aftonbladet.   Mamman vet nu att hennes barn, Saga och Max Jangestig, har blivit mördade. Hon minns än så länge inget från mordkvällen, men läkarna tror att hon så småningom kommer att komma ihåg allt. ”Just nu har jag bara ljusa och bra minnen av dem”, säger hon till Aftonbladet. Foto: STJÄRNSTUDION

Max och Sagas mamma är hemma igen. Det har gått sex veckor sedan tragedin i Arboga. Sex veckor sedan hon lämnade familjens hus i ambulans – utan sina barn.

Hon har kämpat för sitt liv på sjukhuset. Vetskapen om att hennes barn är döda har långsamt sjunkit in.

– Det är så overkligt, men det känns i kroppen att jag varit med om det här, säger mamman.

I samband med att hon flyttade hem har hon fått reda på att den kvinna som tidigare hade en flört med hennes sambo är den som är misstänkt för morden.

Hon vill passa på att tacka alla som visat familjen sitt stöd.

– Det ger enorm styrka att veta att så många bryr sig, säger hon.

aftonbladet.se

Läs hela intervjun med Max och Sagas mamma – köp Aftonbladet i dag.

Skänk en gåva till barnens minnesfond på pg 123895–5. Pengarna går till Rädda Barnen och Svenska HPN-föreningen.

SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet