Två misstänkta för dödsknuff

Släpptes på torsdagskvällen

DÖDADES Kvinnan kom gående på Stora Södergatan i Lund när hon kom i bråk med ett gäng ungdomar.
NYHETER

Valborgsfirandet slutade med en tragedi. En 23-årig kvinna förolyckades då hon hamnade under en buss. Två unga män misstänks för att ha knuffat henne ut i gatan när de själva bråkade med varandra.

Händelsen utspelades vid 14-tiden på onsdagen i centrala Lund.

Männen, 26 och 28 år gamla, anhölls natten till torsdagen på sannolika skäl misstänkta för grovt vållande till annans död. Efter förhör släpptes de strax efter klockan 19 på fri fot.

– Det fanns inte skäl att hålla dem längre. Men de är fortsatt misstänkta för grovt vållande till annans död. Utredningen fortsätter, säger Sandra Pierre, informatör vid Skånepolisen, till TT.

Stött till kvinnan

De två ska ha varit berusade då de bråkandes gick längs Stora Södergatan i Lund på onsdagseftermiddagen. Kvinnan kom från motsatt håll. När hon mötte duon knuffades hon enligt vittnen ut i gatan.

– Troligast är att männen har puttat varandra och att en av dem stött till kvinnan som sedan fallit ut i gatan, säger kriminalkommissarie Jacob Linton i Lund.

Kvinnan hamnade under bussen och dog omedelbart.

I bussen färdades gymnasieelever från Spyken i Lund på väg till Prag.

– Vi kände bara hur det guppade till. Ingen förstod varför vi stannade. Sedan kom det en massa folk och poliser och då förstod vi, säger en av eleverna, Caroline Schouenborg, till Aftonbladet.

– Det var två killar som knuffade henne och sedan sprang därifrån.

Förnekar brott

Männen anmälde sig självmant hos polisen vid 19-tiden samma dag. Polisen har listat mellan tio och femton vittnen till olyckan som har hörts eller kommer att höras.

Ärendet togs på torsdagen tillfälligt över av en ny jouråklagare, Charlotte Ottosen, i Malmö. Hon säger till TT:

– Männen har förhörts en gång och båda förnekade brott.

De två misstänkta bor i Stockholmstrakten och var på besök i den skånska studentstaden. Inte heller offret var bosatt i Lund utan kom från Värmland.

TT