Våldtog dottern framför barnen

Polisens förhör med Josef Fritzl avslöjar hemska detaljer om övergreppen

1 av 3 | Foto: Foto: LINA BOSTRÖM EINARSSON
Lokalbefolkningen samlas utanför Fritzls bunkerliknande villa i Amstetten.
NYHETER

Under de första nio åren hölls Elisabeth Fritzl instängd i samma rum – och våldtogs flera gånger inför barnens ögon.

När hon behövde gå på toaletten satte incestpappan fast henne i ett hundkoppel.

Polisen har inlett förhör med 73-årige Josef Fritzl – skräckpappan som höll sin dotter Elisabeth fången i husets källare i 24 år.

I och med att uppgifter från förhören med Fritzl läcker ut växer den fruktansvärda familjetragedin i österrikiska Amstetten.

Handbojor

Enligt tyska tidningen Der Spiegel tillfångatogs Elisabeth Fritzl när hon hjälpte sin pappa med att bära ner en dörr till källaren. Plötsligt tog han fram ett par handbojor och satte fast henne vid en stolpe. Där fick hon sitta i två dygn.

Men mardrömmen var inte över. Under de första sex till nio månaderna tvingade Fritzl dottern att bära ett hundkoppel. Hon var på så sätt fängslad men kunde åtminstone gå på toaletten själv. Josef Fritzl ska ha erkänt övergreppen under polisförhör, skriver Der Spiegel.

Mellan 1984 och 1993 bodde Elisabeth i ett enda rum. Incestpappan ska också vid upprepade tillfällen ha våldtagit Elisabeth – mitt framför ögonen på barnen som är födda 1988, 1990 och 1992.

Hustrun ovetande

Allt eftersom åren gick och källarfamiljen växte byggde Fritzl ut det underjordiska fängelset.

Uppgifterna om vilka som visste om det fasanfulla som pågick i källaren går isär. Hustrun Rosemaries närstående menar att hon var ovetande. Samtidigt påstår en före detta hyresgäst att Rosemarie hjälpte sin make att bära ner mat till det underjordiska fängelset.

I förhör har Fritzl sagt att han ensam utförde övergreppen mot Elisabeth och källarbarnen, skriver Der Spiegel. Hustrun visste ingenting – hon trodde att dottern flytt hemifrån och gått med i en sekt, påstår Josef Fritzl.