Rävmamman ylade om hjälp

Ungarna hade fallit ned i en jordkällare

Förtvivlad Mikkeline väckte det norska paret med sina nattliga tjut.
NYHETER

De två rävungarna föll ner i jordkällaren.

Då skaffade mamman hjälp från oväntat håll.

Hos norska paret Ragnar Johansen och Ellen Guttorm.

Foto: Foto: ELLEN GUTTORM/VG
Ner i Källaren De två rävungarna trillade ner i en jordkällare och kunde inte ta sig ut. De fick hjälpas ut av det norska paret Ragnar Johansen och Ellen Guttorm till rävmammans stora glädje.

Sent i lördags kväll hörde Ragnar och Ellen ett hjärtskärande ylande utanför huset i norska Kjæs. Förskräckta gick de ut för att se vad som var fel – och fann en förtvivlad rävmamma, skriver VG.

Mer ylande

Från förrådet på tomten hörde Ragnar och Ellen ytterligare ylande. Dörren hade stått öppen under kvällen och där hade två av rävens tre ungar tassat in – och ramlat ner i en jordkällare. Rävmamman var hjälplös och behövde hjälp.

Det fick hon.

– Vi tog upp ungarna och la dem på en pläd. Men när vi ropade på mamman blev hon skrämd och sprang iväg med den tredje ungen i munnen.

Hämtade ungarna

– Senare på natten kom hon tillbaka och hämtade de andra två, säger Ragnar Johansen.

Rävmamman, som paret döpt till Mikkeline, har under flera års tid nästan dagligen besökt Ragnar och Ellen för att få mat. Hon äter allt från renlever till fisk och har blivit ordentligt tam med tiden.

Nu verkar hon vilja ge ungarna samma lyx.

– Hennes gryt ligger över en kilometer härifrån och hon måste korsa en bäck för att komma till oss. Det är ju lite speciellt att hon tar med sig ungarna hela den vägen, säger Ragnar Johansen.