Här dog racerföraren och två kvinnor

Kraschade sportbilen rakt in i träd

Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX
Den 20-årige norske racerföraren kraschade rakt in i ett träd. Han och de två unga kvinnorna i bilen omkom omedelbart.
NYHETER

Racerföraren och de två flickorna i sportbilen var chanslösa.

I mycket hög fart kraschade ungdomarna rakt in ett träd – och avled omedelbart.

– Det är oerhört tragiskt, säger ledaren för 20-åringens motorklubb.

Den 20-årige racerföraren hade bland annat tagit silver i sin gren i ett norskt mästerskap. I lördags kväll avled han efter en våldsam bilolycka på Bygdöy i Oslo.

Mannen körde en ny Audi TT, utrustad med en kraftfull motor. I bilen satt även mannens 18-åriga flickvän och hennes 16-åriga syster.

Krokig väg

Olyckan inträffade inte långt från den historiska byggnaden Bygdöy Kungsgård. Racerföraren tappade kontrollen över fordonet, och kraschade rakt in i en stor ek.

Enligt vittnen höll bilen mycket hög hastighet innan den åkte av den krokiga 50-vägen i en vänstersväng och kolliderade med alléträdet.

"Inte klara svängen"

– Jag blev omkörd av bilen. Jag förstod snabbt att den inte skulle klara av svängen hundra meter längre fram, säger ögonvittnet Inger Solem till tidningen Aftenpostens nätupplaga.

Den vita sportbilen blev illa tilltygad.

– Delar låg utspridda 30 till 40 meter från själva bilen. Vi skyndade oss dit för att hjälpa till. Det var en fruktansvärd syn, säger Torild Brataas till vg.no.

Föraren, flickvännen och hennes lillasyster dödförklarades på platsen.

På söndagen höll den idylliskt belägna Bygdöy kyrka öppet. Många av ungdomarnas vänner sökte sig dit för att trösta varandra. Vid olycksplatsen placerades blomsterkransar och man tände ljus.

– Det är oerhört tragiskt. Han fick bilen för någon vecka sedan, säger ledaren för 20-åringens motorklubb till Dagbladets nätupplaga.