15 patienter mystiskt döda

Skräckgynekologen Graeme Stephen Reeves utreds av polisen i Australien

NYHETER

Gynekologen Graeme Stephen Reeves – känd som slaktaren från Bega – misstänks ha lemlästat över 800 kvinnor i Australien.

Nu avslöjas att 15 av skräckgynekologens patienter avlidit under mystiska omständigheter.

Det rör sig om både kvinnor och nyfödda.

Graeme Stephen Reeves praktiserade som gynekolog trots att han klassats som psykiskt sjuk.

Det var i slutet av februari som det avslöjades att gynekologen och förlossningsläkaren Graeme Stephen Reeves utsatt kvinnliga patienter för grova övergrepp.

Hitills har över 800 kvinnliga patienter trätt fram och berättat hur de blivit lemlästade och sexuellt utnyttjade av Reeves på flera sjukhus i Sydney och Bega i Australien. Många har levt med övergreppen i det tysta – av rädsla eller skam, skriver tidningen Daily Telegraph.

Närstående

Polisen arbetar nu med att utreda anklagelserna. Samtidigt kommer nya uppgifter som gör att härvan kring gynekologen ser ut att växa.

I onsdags samlades ett 100-tal närstående till kvinnor som påstår sig fallit offer för Revees på ett hotell i Sydney, skriver Daily Telegraph. Under träffen avslöjades det att åtta nyfödda och sju kvinnor dött under mystiska omständigheter i samband med besök hos gynekologen.

I de flesta fall dog patienterna i samband med förlossning. Revees ska ha använt foten som stöd mot förlossningsbordet och sedan dragit ut barnen ur kvinnornas sköten.

Vid ett tillfälle ska läkaren sedan ha ramlat baklänges på golvet – med ett nyfött barn i famnen. Barnet avled senare. Mamman misstänker att det kvävdes till döds.

Åtal

Närmare hälften av de mystiska dödsfallen inträffade under en åtta månader lång period 1996. Två av Revees patienter dog samma dag.

– Jaha, det är väl bara att bli gravid på nytt, ska gynekologen ha sagt till flera kvinnnor som precis mist sina barn.

Enligt Daily Telegraph tros de nya uppgifterna stärka misstankarna mot Revees och ge myndigheterna ytterligare en anledning att väcka åtal inom kort.