Sekunder från att mejas ner

Foto: Foto: Utryckning Uppsala
slungades ur vagnen Mamman och hennes lilla dotter var en hårsmån från döden när ett rattfyllo körde rakt in på gångvägen. Barnet slungades ur sin vagn – men mamman lyckades fånga henne. I bakgrunden står den kraschade bilen.
NYHETER

Rattfyllot var bara någon sekund från att meja ner mor och dotter.

Mamman fångade sin ettåriga dotter i luften när hon slungades ur vagnen.

– De hade änglavakt, säger polisen Marcus Svensson.

Den 50-årige mannen kom körande i över 100 kilometer i timmen på en 30-sträcka i centrala Knivsta vid 16.30 i går. Han påbörjade en omkörning i rasande fart men på backkrönet fick han möte.

– Han tvärbromsade och körde ut i cykel- och gångbanan till vänster, säger Marcus Svensson på Uppsalapolisen.

Föll rakt ner i gatan

Först var 50-åringen nära att köra över en äldre herre. Den 22-åriga mamman såg i ögonvrån vad som höll på att hända. Hon försökte lyfta upp sin snart tvååriga dotter ur vagnen.

– När bilen kom farande slungades barnet ur vagnen. Mamman fångade flickan i luften. Hon ramlade i gatan med sitt barn i famnen, säger Marcus Svensson.

Bilen fortsatte rakt in i ett staket och lämnade ett stort hål. Den 50-årige föraren klämdes fast och framrutan på bilen slogs sönder av hans huvud.

– Det smällde högt och sedan hördes bilens tuta. Mannen satt fastklämd och tryckte mot tutan, säger en granne.

I baksätet på bilen låg flera ölburkar.

Barnet klarade sig mirakulöst nog helt utan skador. Mamman chockades svårt och fick föras med ambulans till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Familjen bor i området och var inte långt hemifrån. Flickans mormor tog hand om

henne när mamman åkte iväg med ambulansen.

– Det var otroligt nära att de blev överkörda. Jag kan inte förklara det med något annat än att de hade änglavakt, säger Marcus Svensson.

Olyckan inträffade på Forsbyvägen i närheten av en skola. De boende har länge klagat på att många bilförare kör för fort.

– Man har bara väntat på att det ska hända en allvarlig olycka, nu var det så nära som det kan bli, säger Jan Thorsell som bor i närheten och som snabbt var på olycksplatsen.

Skars loss ur bilen

Även föraren, som fick skäras loss, fördes till sjukhus. Han hade ont i ett nyckelben och

sår i ansiktet. Hans tillstånd var i går kväll allvarligt men stabilt.

Mannen är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri, grov olovlig körning, drograttfylleri och ringa narkotikabrott.