Bankrån i Malmö

Samtidigt larm om misstänkt bomb vid synagoga på Betaniaplan

NYHETER

SE-banken på Jägersrovägen i Malmö har utsatts för ett rån eller rånförsök.

Samtidigt sysselsattes polisen med ett misstänkt bomblarm i centrala staden.

– Vi kan inte utesluta att det handlar om en avledningsmanöver, säger Mikael Persson, informatör på Skånepolisen.

13.38 kom rånlarmet till polisen. Två maskerade gärningsmän, beväpnade med yxor, hade rånat SE-banken på Jägersrovägen på en okänd summa pengar.

Männen ska ha varit klädda i blårandiga och mörka kläder, uppger Sydsvenskans nätupplaga.

Ett flertal patruller jagade efter rånarna som flydde från banken, det är okänt ifall det fanns något flyktfordon med i bilden.

– Ingen verkar vara fysiskt skadad. Men det befann sig ett tiotal personer i banklokalen och några uppges vara chockade, säger Mikael Persson.

Bara drygt tio minuter tidigare kom larm om att en misstänkt väska placerats utanför synagogan på Betaniaplan i centrala Malmö. Där spärrade polisen av ett område mellan Föreningsgatan/Amiralsgatan och Disponentgatan/Föreningsgatan vilket bland annat ledde till trafikstopp på Amiralsgatan.

Strax efter klockan 14.30 utökades avspärrningarna ytterligare och bombtekniker kallades till platsen.

Det är inte uppenbart om det finns något samband mellan de bägge larmen.

– Det går inte att utesluta att det kan vara så. Men vi har ett namn och telefonnummer på den person som slog larm om väskan.

Senare under dagen kom besked att väskan utanför synagogan har omhändertagits med hjälp av en bombrobot och skjutits sönder. En knall hördes i området men väskan innehöll ingen bomb.