Polisen i eldstrid i London

Omringade hus med skjutande man – stormade efter misslyckad förhandling

1 av 2 | Foto: AFP
NYHETER

Den man som sköt mot polis i stadsdelen Chelsea dog då hans lägenhet stormades på tisdagskvällen, uppger Sky News.

Foto: reuters

Beväpnade med chockgranater stormade polis den lägenhet i västra London där gärningsmannen hade barrikaderat sig. Allt för att få ett slut på den fem timmar långa skottlossning mot polis och allmänhet som pågått under dagen.

Sky News korrespondent Mark White uppger att ett halvt dussin explosioner hördes.

– Gevärsmannen dog, det vet jag, sa han.

Det var vid femtiden på eftermiddagen som polisen larmades till en kvinna boende på Markham Square vid den större shoppinggatan King's Road. Hon uppgav att en man skjutit tre skott in i hennes barns sovrum på andra våningen.

– Polisen kom, jag tog med dem upp till sovrummet för att visa dem skadorna, och då kunde vi se mannen rakt mitt emot, siktande, uppgav kvinnan för BBC.

– Vi sade ”akta, han skjuter”. Just då sköt han ett skott mot polisen och de började skjuta tillbaka.

Förhandlade

Londonpolisen omringade huset på Markham Square där den ensamme skytten befann sig. Mannen och polisen sköt sedan mot varandra vid ytterligare ett tillfälle.

– Inte heller denna gång skadades någon. Vi förhandlar med personen och hoppas kunna komma till ett säkert avslut av den här situationen, sade polisbefälet Ali Dizaei till Reuters, vid 23-tiden på kvällen.

Boende i området uppmanades att låsa dörrarna och hålla sig ifrån fönstren. En butiksägare i området blev instängd tillsammans med en kund och två anställda i sin affär.

– Polisen släpper inte ut oss. Vi är fast i affären. De sade ”stanna i affären, lås dörren och gå längst in”, sade Shan Nimalakumar till BBC.

Motivet till skottlossningen är fortfarande inte känt.

ARTIKELN HANDLAR OM