”Vi är i chock allihop just nu”

Den friade mannens familj förvånade över domen

Foto: KRISTER HANSSON
50-åringens familj har hotats vid ett flertal tillfällen sedan kvällen då pappan sköt de dödande skotten. Denna bild togs i samband med tidigare skadegörelse på gården.
NYHETER

50-åringens familj firade i dag med att krama om varandra.

Det skriver mannens dotter i sin blogg.

Hon säger sig ha blivit chockad av domen, förvånad över att pappa får gå fri.

Men samtidigt glad.

– Vi trodde aldrig att han kunde gå helt fri. Vi hoppades inte ens, för vi trodde inte att det alternativet existerade. Vi är i chock just nu allihop, och vi firar genom att krama om varandra och flina upp på ett fånigt sätt, skriver hon, enligt Sydsvenskan, i sin blogg en knapp halvtimme after att domen tillkännagjorts.

Geväret oviktigt

Dottern skriver enligt tidningen också att pappan "inte bryr sig det minsta om geväret:

– Han går helt fri. Får behålla sin vapenlicens och får tillbaka sin bössa. ’Jag bryr mej inte det minsta om geväret just nu’ sa pappa när jag pratade med honom på telefon för några minuter sedan. Hans röst lät lika matt som jag kände mej.

Enligt 50-åringens bror var hennes pappa nöjd med domen, men inte glad. Och han var lika förvånad som övriga i familjen.

– Han är fortsatt bedrövad över den här tragedin. Den blir inte mindre för att han inte anses ha gjort det här uppsåtligen.

Polisen bevakar den frikände mannens gård, trots att 50-åringen själv är inlagd på sjukhus. Det beror främst på de hot som framförts i samband med rättegången, berättar hans bror.

Ändå tycker han inte att stämningen är speciellt spänd i Rödebybygden.

– Det finns kanske vissa personer utspridda som utgör den så kallade hotbilden, men det råder inte någon lynchstämning allmänt sett, säger han till TT.

ARTIKELN HANDLAR OM