Så här skulle läsarna spendera drömvinsten

NYHETER

Befria sig från skulder eller köpa ett större hem?

Leva ett liv i lyx eller hjälpa andra, vad skulle du gjort om du hade 135 miljoner?

- Jag skulle aldrig vara tvungen att gå till ett halvtradigt jobb fast jag har huvudvärk, säger en av läsarna.

Foto: mats samuelsson

I går blev det rekordvinst på Lotto, där en vinnare ensam vann 135 miljoner kronor. För de flesta av oss en ofattbar stor summa pengar. Vi frågade läsarna vad de skulle göra om de dragit hem storvinsten?

Här kan ni läsa några av de 64 svar vi fick in på frågan: Hur skulle du planera resten av ditt liv om du vann 135 miljoner kronor?

En del av läsarna skulle satsat på att bli skuldfria och skaffa en större bostad.

”Jag skulle nog hoppa runt och sjunga att jag är en liten kantarell i enebacken. Skulle nog skänka en hel del till familj och vänner och sedan till välgörande ändamål. Göra sig av med skulder och skaffa hus och sedan skulle jag faktikt plugga vidare till grundskolelärare eller sjuksköterska, är förskolärare.”

”Skuldfri, bostad, invstera i olika projekt, m.m. Skulle säkert unna mig mer, men inte slösa. ”

”Om jag vann 135 mille då skulle jag betala bort mina skulder, köpa oss ett stort hus på landet så ungarna fick egna rum, Ta körkort, Resa utomlands för första gången i mitt liv, Och sedan gå ner på arbetsförmedlingen och be dom fara dit pepparn växer =) ”

”Om jag vann mycket pengar så skulle jag köpa en lagom stor lägenhet på Söders höjder i Stockholm med utsikt över vattnet och det vackra Stockholm. Även ha en liten lägenhet i Nynäshamn där jag bott i 40 år. Köpa en liten miljöbil. Se till att jag hade pengar kvar att leva ett bra liv i förhoppningsvis 30-35 år till. Allt som därefter vart kvar skulle jag själv se till att det kom till välgörenhet, som att hjälpa människor och djur i Sverige som nu inte får någon hjälp att leva ett drägligt liv.”

Andra läsare skulle satsa mest på att hjälpa andra.

”Om jag vann så mycket pengar skulle jag ge bort till alla de stackare som ingenting har. mamman före mej i kön på konsum, skulle få sin mat betald, den unga killen som inte har råd att betala sin chokladkaka skulle få pengar så att det räckte. inga stora summor varje gång kanske, men lite grann för att ge livet en guldkant. det är det deet går ut på, ge och du ska få. dela med dej och du vinner karma.”

”Det är ju toookmycket pengar.... Grattis till vinnaren.... Jag skulle nog inte sluta jobba men jag skulle nog ta tjänstledigt ett tag för att planera vad jag skulle göra med pengarna. För det första skulle jag betala alla mina skulder samt hjälpa vissa föreningar som behöver hjälp t ex ungdomsgårdar. Sen skulle jag nog betala el och vatten o avlopp några årsförbrukningar på en gång. Mina barn och barnbarn skulle få det bra. Likaså mina nära o kära. Sen skulle jag köpa egendom uppåt i landet. Bygga ett helt nytt hus på vår tomt. Bilbyte blir det samt en husbil i så fall. Gubben skulle få sluta jobba om han vill. Och ta sitt efterlängtade MC-kort o köpa en bra motorcykel. Helt enkelt hjälpa dom som behöver hjälp.”

Andra skulle göra mer djärva satsningar och bli riskkapitalister.

”Bli riskkapitalist och satsa på någon uppfinning. Har du tur investerar du 10 mille i nästa Skype och får 1 miljard tillbaka. Daytrada, 135 mille kan påverka kurserna rejält och du tjänar ännu mer.När du fått ihop ett par miljarder köper du ett företag, styckar det och tjänar ännu mer pengar och sedan har du snart råd att köpa ett storföretag. Köp aktiemajoriteten och hota med att lägga ner allt i Sverige för detta företag om dina politiska motståndare vinner nästa val.

Fast mer realistiskt så skulle jag nog skänka 5-10 mille var till mina närmaste, sluta jobba, eller iaf inte känna pressen av att jobba. Flytta till ett bättre boende, nu kan man vinna många budgivningar. Skapa ett företag så att dina pengar binds i det företaget och sedan betala ut en viss summa varje månad och inte ha allt på banken så att nästa gång Aftonbladet kör sin "De är rikast i din kommun" syns du inte.”

En del skulle helst inte vilja ha så mycket pengar för allt bekymmer de för med sig.

”Vinner man så mycket och det kommer ut så lever man själv och hela ens familj livsfarligt. Man skulle ju ha varje gäng ihela landet efter sig, maffia, mc-gäng mm. Så antagligen hade majoriteten av pengarna gått till att skydda sig själv och sin familj.”

Andra läsare skulle satsa helt på ett lyxigt liv bort från alla bekymmer.

”Åhåhåhå. Först har jag köpt huset vi bor i och renoverat det. Sen medans det håller på så hade jag köpt en fetefin Jaguar (bilen såklart. Riktiga jaguarer bits.) och åkt över till USA. Där hade jag gjort en roadtrip genom hela USA med mina närmaste vänner, bjudit på allting såklart. Sen hade jag åkt hem och handlat mer. Jag hade överrösslat mig i kläder, saker osv och när jag tröttnat på det så hade jag spenderat dom på vänner och familj. Sen hade jag sattit in i aktier eller fonder eller vadsomhelst som kan ge mig ÄNNU mer pengar. Sen hade jag skänkt resten till WWF och Green Peace och andra grupper som verkligen behöver pengar.”

”Jag har ofta svårt att somna. Då brukar jag ligga och planera vad jag skulle göra om jag vann MASSOR av pengar, typ 135 miljoner. Jag skulle säga upp mej och jag skulle anställa en personlig tränare och kock som skulle se till att jag kom i form. Jag skulle ge pengar till släktingar och vänner och en hel del till välgörenhet. Jag skulle bygga fina hus till barnen och en gård till mej själv. Jag skulle resa och ägna hela dagarna åt roliga saker och ideellt arbete. Jag skulle aldrig vara tvungen att gå till ett halvtradigt jobb fast jag har huvudvärk och jag skulle må så jäkla bra och leva lyckligt resten av mitt liv... sen brukar jag somna.”