Interpol: Vi vill tacka aftonbladet.se:s läsare

Interpols Anders Persson menar att gripandet berodde på bildpubliceringen

Foto: AP
Anders Persson på Interpol.
NYHETER

Det tog 48 timmar från det att bilden på pedofilen släpptes tills poliser i den amerikanska ICE-styrkan kunde slå till och gripa en misstänkt man.

Enligt de senaste uppgifterna ska han ha erkänt att det är han som förekommer på bilderna.

– Jag vill framföra ett tack till aftonbladet.se och alla läsare som har hjälpt oss i den här jakten, säger Anders Persson, spaningsledare, på Interpol.

Mannen som tros vara den efterlysta pedofilen greps i sin lägenhet i Union City vid midnatt amerikansk östlig tid natten till i dag.

Tre personer kände igen mannen på bilderna och tipsade Interpol i Lyon.

– Det kom först in två tips, då slog våra kollegor i USA larm till oss. Under det samtalet kom det in ytterligare ett tips från allmänheten, berättar Anders Persson för aftonbladet.se.

"Tack vare bildpubliceringen"

Han är mycket nöjd med att efter två års intensivt spaningsarbete äntligen lyckats få fast den person som med stor sannolikhet är en av världens värsta pedofiler.

– För vår del är fallet så gott om avslutat och det är tack vare det genomslag bildpubliceringen har.

Aftonbladet först i Sverige

Anders Persson passar på att tacka aftonbladet.se och alla läsare som har hjälpt till i jakten. Aftonbladet var först i Sverige och en av de första i världen att publicera bilderna på pedofilen och tipsen började strömma in direkt till Interpol.

– Nu var det inte just ett tips från aftonbladet.ses läsare som ledde till gripandet, men vi vill ha så många upslag som möjligt från alla håll. Jag pratade sent i natt med en kille i Singapore som tipsade om en annan misstänkt man efter att ha läst aftonbladets.ses artiklar.

Den man som nu har gripits heter Wayne Nelson Corliss är 57 år och amerikansk medborgare. Interpol uppger att Corliss har erkänt sina brott i förhör med amerikansk polis, men det är inget sokm Anders Persson kan kommentera när han ringer till upp.