Vittnade mot mc-gäng – hängde sig i häktet

NYHETER

En 49-årig man som satt intagen på häktet i Karlstad hittades på torsdagsmorgonen död i sin cell.

Han hade hängt sig någon gång under natten.

Foto: AP

Mannen var i tingsrätten dömd till sex och ett halvt års fängelse för narkotikabrott och hans fall var planerat att tas upp i hovrätten under torsdagen.

Dömd president

I rättegången figurerar flera medlemmar i mc-klubben Bandidos i Säffle. 49-åringen hade vittnat mot bland andra klubbens president och pekat ut honom för att ha misshandlat 49-åringen. Bandidospresidenten dömdes till fyra års fängelse för grov misshandel.

Förutom att han stod inför ett långt fängelsstraff måste 49-åringen ha insett att han dessutom riskerade att bli utsatt för hämndaktioner från mc-gänget.

”Kan förstå att han var uppgiven”

– Så jag kan förstå att om han kände sig uppgiven. Han insåg nog att det inte var någon särskilt munter tillvaro som väntade honom framöver, säger Stefan Wessberg som i går skulle ha stått inför hovrätten som åklagare mot 49-åringen.

På häktet i Karlstad såg man inga tecken på att 49-åringen var självmordsbenägen. Kriminalvårdsinspektör Albert Langenbach säger till Värmlands Folkblad att häktespersonalen så sent som dagen innan självmordet lämnat in en tipskupong åt 49-åringen.

– Självmordet kom som en blixt från en klar himmel, säger han.