Läsarnas hälsningar till Engla

NYHETER

(fortsättning, del 3)

”Vi är ett gäng soldater från en insatspluton som kommer att hedra dig engla med en tyst minut kl 12:00 på pingstaftonen. Även fast vi inte kände dig så berör du oss ända in i våran själ och hjärtan.Samt att vi vill visa vårt stöd till familjen och din släkt.
mvh från en insatspluton i södra Sverige

”Sov gott du lilla underbara ängel. Dina milda ögon ska jag alltid minnas.”
Varma tankar från Raija.

”Det är så svårt att förstå varför sånt här händer. Hur nån kan vara så kall. Jag hoppades in i det sista att hon skulle leva. Jag är så jätteledsen att det inte blev så. Jag hittar nästan inga ord, jag är bara så ledsen.”
Tvåbarns mamma.

”Engla, Lilla Ängel, Vila i Frid. Vi tänker på dig.”
Familjen Hermansson
Göteborg

”Kjære Engla.
Jeg er en vanlig norsk mor til to jenter som har fulgt med på nyhetene siden dagen etter at du forsvant. Jeg har vært redd for hva som kunne ha skjedd med deg og tenkt svært mye på deg, din mor og din familie. Nå vet vi. Raseriet, sorgen og avmakten river i oss. Hvordan kan verden ha blitt så gal? Hvordan kan noen gjøre noe slikt? En liten jente, et barn med livet foran seg, på veg fra fotballtrening hjem til mor. Det verste vi mødre tenker på, skjer denne ettermiddagen. Det er ikke til å tro, ikke til å bære. Jeg vil du skal vite at vi ikke kommer til å glemme deg. Du utstråler et barns skjønnhet. Stolt og fin. Vi skulle ønske alt var annerledes. At du kom deg vel hjem. At du slapp å oppleve noe vondt. At tilfeldighetene var annerledes. Av det lille jeg vet om deg, kan jeg se to ting: Du har en mor som brydde seg spesielt mye om deg, som ble med på trening og som holdt kontakten med deg på hjemveien. Hun gjorde mer enn det som er vanlig for mødre. Hun var en av de virkelig gode mødrene som du var så heldig å ha fått tildelt. Jeg kan også se at du derfor ganske sikkert hadde 10 gode, lykkelige år. De siste minuttene ble uhyrlige. Men de ti gode årene sammen med din mor og din familie kan ingen ta fra dere. Da jeg skulle skrive dette kom jeg til å tenke på hva du ville sagt til din mor hvis du fikk fortelle henne noe. Jeg kjenner deg ikke personlig, men jeg spurte mine barn hva de ville sagt. Min datter sa dette: Jeg ville sagt at nå har jeg det ikke vondt lenger. At jeg elsker deg, mamma. Og så ville jeg sagt at du ikke må være lei deg hele tiden, for du skal leve videre og jeg "er med deg". Hva du ville sagt til din mor, kan sikkert hun tenke seg som kjenner deg best av alle i hele verden. Kjære Engla: Ord blir så usigelig fattige. Jeg føler med deg, din mor og din familie. Du kommer alltid til å ha en plass i våre hjerter.”
Hilsen Irene

”Älskade lilla barn,du hade bara börjat din vandring i livet då du mötte din baneman. Hur någon människa kunde utföra denna bestialiska handling, att döda ett oskyldigt barn, det är så vidrigt och obegripligt, så mina tårar räcker inte till. Hoppas att din familj har ork och kraft att gå vidare i livet och kan bära med sej allt fint och ljust som du skänkt dem.”
Birgitta i Nybro

”Vi tänker på Er alla i Englas familj och förstår den smärtsamma saknaden av denna underbara lilla flicka med ett leende vackert som bara en liten ängel kunde ha.”
Ingela

”En ängel flög förbi så underbar, så fri!! Vila i frid lilla Engla!!”
Petra och Louie

”Engla du finns i mitt hjärta och i mina tankar varje dag.Jag skänker också min kärlek och tankar till din familj. Gud tog tillbaka en ängel som skulle ha gjort mycket här i livet men som togs från oss alldeles för tidigt. Nu får du springa runt i himlen och titta ner på oss alla andra.Vi saknar dig och vi vet att vi träffar dig igen uppe i himlen tillsammans med Gud. Jag skänker mina kramar till din familj lilla ängeln Engla.”
Eva i Ställdalen.

"Kära goa Engla. Just nu skulle du ha fått längtat efter sommar och sommarlov. Fått springa barbent i sanden och njuta av värmen. Denna grymma värld som vi lever i ville annat. Älskade Engla jag känner dig inte men du betyder så mycket för mig och min familj. Du är så älskad av många. DU om någon har berört en massa människor i hela Sverige. Så Engla ditt liv blev kort men inte många har berört så många fast dom har haft en långt liv. Mina tankar går till föräldrarna. Sov gott Engla i famnen av bara godhet."
Kramizar Tone Persson/fam

"En ängel flög förbi, mot himmelen så fri. Men hon lämnade sitt leende på vår jord.
Sov gott lilla Engla."
Susanne Dahlgren, Sundsvall

"Du är hela svenska folkets lilla ängel. Jag kände dej aldrig, visste inte vem du var, men du kommer alltid att finnas i mitt hjärta, jag glömmer dej aldrig."
Hälsningar från Gunnar

"Det finns inte ord nog att beskriva den vrede & sorg man känner som medmänniska och förälder. Vi har pratat mycket om det som har hänt och har svårt att förstå , hur kan man göra så här mot ett oskyldigt barn?Vi känner alla stor sorg och våra tankar går ut till Engla och hennes anhöriga. Till dig Engla , vi ber för dig & du kommer att finnas i våra tankar för resten av livet. Hoppas du tittar ner på oss från ditt mjuka & underbara moln. Engla rest in peace."
Love Simon, Maria, Charlie & lilla Billy.

"Man blir både förbannad och bedrövad när sånt här sker, hur är man skapt för att göra detta mot ett barn? Din vandring blev allt för kort du fick aldrig nå dina mål. Någon kom i din väg, tog dej bort Jag känner vrede, fäller en tår.”
Mats

"Jag har en son som mist sin klasskamrat i januari. De var väldigt bra vänner och han saknar honom så. Ja, många på skolan saknar Mattias. Nu får du en bra vän som kommer att ta väl hand om dig. Vi är många som tänker på dig och dem som du lämnat kvar. Du kommer alltid att finnas med dina nära och kära, sorgen kommer alltid att finnas där, men bleknar efter hand. Alltid älskad & saknad! Sov Gott lilla Engla.”
Ann-Sofie Grundström

"Sov i Ro Du lilla ängel. Du finns i våra tankar.”
Kramar Iris Johansson, Gällivare

”Varför ??? skall en ung flicka få sätta livet till bara för att hon ville cykla själv hem, och så skall sådana idioter få gå lösa som har gjort sådant här tidigare. Till Englas nära o kära detta måste vara det absolut jobbigaste ni har råkat utför, jag hoppas ni får frid och även Engla sov så gott Engla du är nu en ängel.”
Med Vänlig Hälsning
Pelle Karlsson

”Lilla Engla lilla gumman tänker på dig usch vilken smärta du måste ha genomgått. Fy vilka hemska människor det finns. Det är så orättvist. Lilla gumman vila ifrid nu. Din mamma och pappa tänker på dig. Dina syskon. Vi alla. Jag tänker på dig mycket.”
Rebecka B Nykvist

”Känner vanmakt och maktlöshet över det som inträffat. Vänder min vrede mot Polisen som inte följde upp spåren från förra dådet. Till familjen kan jag bara säga att jag skänker er en tanke varje dag och våndas över er förlust av dottern. Ska inte säga att jag förstår, för det kan man nog bara göra om man varit med om det själv, fullt ut. Hoppas att samhället tar sitt ansvar och bistår er med den hjälp ni nu behöver.”
Många kramar Christina

”Som föräldrar så tänker vi på dig Engla och dina närmaste. Vila i frid.”
Per & Marina

”Jag och min familj vill bara visa vår sorg. Jag och min familj tänker på er, jag skickade sms. till alla våra vänner att tända ljus till minnes av Engla den 14/4. Engla finns inte men hon finns i alla hjärta.” Med vänlig hälsning Sennait med familjen.

”Jag kände dig ej, men det tog mig så hårt när du försvann... Jag hoppas att du får det bättre där du är, bland de vita molnen med vingar på rygg leka fritt utan att bli störd... Må du vila gott.”
Laki

”Kära Engla! Jag har inte känt Dig personligen. Men vad som hänt Dig gör mig så ledsen och arg. Varför måste en härlig tjej som Du gå till himlen på det sättet? Jag har också en 10-årig flicka som är väldigt lik Dig; brunt hår, glasögon, ljusblå linne och cyklande. När jag läser om Dig, kan jag därför inte låta bli och tänka hur dina föräldrar känner sig. Det gör så ont att sådant tragedi händer just barn som annars har sin framtid framför sig.”

”Till Engla och hennes föräldrar: Jag kommer tyvärr inte vara med på begravingen-- fysiskt. Men den dagen kommer jag tänka på Dig, Engla, och er, hennes föräldrar!! ”
Kram
Yoko Johansson, Fristad

”Det finns inte ord som kan säga vilken sorg jag känner trots att jag aldrig har träffat Engla. Jag tänker på Engla och på hennes sista stund i livet. Jag tänker på hennes familj, hennes mamma och tomheten de/hon måste känna. Det är en grym värld vi lever i. Först finns man och sedan är man borta. Det är bara tiden på jorden och sättet vi lämnar jordelivet som är skillnaden.”
Agneta

”Vila i frid lilla engel”
Fam Balok.

”Engla! Du ska alltid vara en Ängel och vi ska vända våra blickar mot himlen och se dig bland alla stjärnor!”
Karin B

”Jag ville bara säga att jag tänker på Englas alla nära och kära och inte minnst hennes mamma. Jag har själv en dotter på 4 år så jag vet hur mycket de betyder. Jag tänker på er...”
MVH Carina Jönsson

”Det finns inga ord..som inte redan blivit sagda. Och hur mycket man än vill, får man inte Engla tillbaka till er. Tragiskt.Tragiskt. Tragiskt... Att en människa eller vad jag vill kalla varelse, tror sig ha rätten att bestämma över andra människors öden. Engla kommer att göra skillnad det VET jag. Engla kommer att öppna ögonen på många människor därute. Engla är en ÄNGEL med stort E! Hon fick sitt namn av en anledning. Ängel är det största man kan "bli" och hon kommer få oss alla att se hur världen blivit. Engla kommer att få oss alla att förstå att vi måste börja bry oss om grannens barn,och om varandra som vuxna. Engla du finns..Men nu i en bättre värld.”
Tack för ordet/Helena Gunnarsson, Sparreholm

”Sov i frid lilla Engla vi tänker på dig jag och min familj, mina barn har så mycket funderingar om hur något så grymt kan hända och man kan inte riktigt med ord förklara det skall inte bara få hända. Jag hoppas att du har det bra och att det mannen gjorde mot dig skall få ångra. Mina små barn vill gärna träffa dig någon gång och det skall jag se till att dom kommer få göra . Ha det bra lilla vän...”
Eva

”Mina tårar rinner för Dig, Du som hade ett helt liv att fylla framför dig. men ändå slutade det så här, helt ofattbart. Sånt här får inte hända. Jag hoppas med hela mitt hjärta att du inte behövde lida eller vara rädd. Nu vet vi att Du blev en ljusbärare som förenar våra hjärtan över hela världen. Men det gör så förbannat ont i hjärtat och ilskan är svår att tygla, när man tänker på det som hänt. Vila i frid lilla Engla.”
Katarina Hyttmark, Valbo

”En sista hälsning! Lilla Engla mina tankar är ,vad dina tankar var de sista minuterna innan du fick sluta dina små ögon. Mina tankar går till dina nära och kära. Du ska bara veta att alla vi sörjer. Vila i ro lilla Engla. Sov du lilla videung.”
En hälsning från G otland

”Hela tiden finns frågan i våra tankar, hur är det möjligt? Hur kan en sådan fin och oskyldig flicka ryckas bort? Vad är det som händer i världen? Engla, i sin lyckligaste stund, cyklande hem från fotbollsplanen, för första gången! Vilken lycka hon måste känt! Men så hände något...något som inte borde få hända någon. Engla, himlen har fått en ny ängel, den vackraste av dem alla, en engel... Vila i frid!”
Malin, Kalmar

”Hur kan det finnas så elaka människor det gör ont i hela min själ jag tänker på familjen varje dag, det finns en stjärna på himmelen och den lyser för familjen och den kommer att lysa varje dag och varje natt för stjärnan är Engla.”
Lilian

”Vi tänker på er i familjen.”
Kramar från Familjen Persson

”Hoppas du lilla Engla fick komma till en bättre värld än denna. Den är bara så grym denna världen vi lever i just nu. Den blir tyvärr bara värre och värre. Vi måste leva mer i KÄRLEK. KÄRLEKEN måste segra. Vi tänker på Dig Engla varje dag.”
Fam G.Nilsson

”Har själv barn och denna händelse har berört mig djupt. Mina tankar går till Englas familj i denna svåra stund. Vila i frid du lilla ängel.”
Jonas Sjöberg, tvåbarnsfar

”I de svåraste stunder är ord inte nog för att uttrycka sig. Vila i frid Engla, må ditt minne aldrig blekna i din omvärld. Vet att du alltid lever i dina närmastes hjärtan.”
Tobias Lehto, Kiruna

”Lilla barn, VARFÖR, varför händer saker som inte borde hända små oskyldiga liv med allt framför sig. Lilla Engla hoppas att du hamnat i en bättre värld. Tänker på dig och tänder ett ljus i ditt minne.” Carina med familj.

”Jag finner inga ord – vill bara skicka en hälsning för att visa att jag tänker på Engla och hennes familj.”
Lina Kaldén, Norrtälje

”Sitter och läser och kan inte förstå hu något så hemskt kan få hända. Mina barn är rädda och frågar hela tiden vad som gjort denna värld så ond. Tyvärr kan jag som mamma inte svara för det finns inga ord. Vi tänker på er.”
Kramar från Annika i Kil.

”Hon var en flicka som alltid log. Tills den dagen hon dog. En flicka att alltid minnas Vi kommer där för din familj finnas. Vila i Frid lilla Engla. Ett minne av dig kommer aldrig att försvinna.”
1998-2008 R.I.P Engla

”Kan inte förstå att detta har hänt! Varför finns sådana människor. Jag hoppas att Englas familj får det stöd dem behöver. Vi alla andra finns här för dem också. Hela SVERIGE sörjer dig Engla. Du är en STOR saknad här. VILA I FRID ENGLA 1998-2008 We Love You!!!! Peace!”
Jenny

”Hej, mitt namn är Elli och jag är 7 år.jag tyckte mycket synd om Engla när alla på min skola (Alle-skolan i Landskrona) pratade om henne. Jag tyckte hon var jättegullig.”

”Kära lilla Engla du finns i våra tankar.”
Många varma kramar Alessandra med fam

”Du har drabbats av det mest fruktansvärda som kan hända. Av alla mammors mardröm. Jag önskar jag kunde avlasta dig och bära en del av din smärta. Men det går ju inte... Tänker fortfarande på dig och dina nära varje dag.”
Med vänlig hälsning Ewa, mamma till Linnea Mercedes 9år

”TACK Engla för att du fanns en tid bland oss. Du var, och är en Ängel, eftersom du redan kallats hem. Välkommen tillbaka, NÄRHELST du vill.”
Olle i Göteborg, som följde ditt grymma öde, och bad för dig.

”De senaste veckorna har under mycket kort tid fyra barn bragts om livet. Jag vill hedra dem alla. Alla barnen är lika värdefulla och lika älskade och saknade av sina anhöriga och närstående. Mitt varma deltagande i deras familjers stora sorg.”
Anne Knutsson, Rydöbruk.

”Mina tankar går varenda dag till dig ENGLA!! Jag har bara ett ord VARFÖR,VARFÖR???? Svaret får jag aldrig!! Du var så söt liten tjej!! Tänder ett ljus för dig varje dag!!”
Många kramar från Irene Vara!!

”Jag har åtta barnbarn, det går inte tänka sig in i hur det är att förlora ett enda av dem. Jag tänder ett ljus för Engla i mörkret.”
Erik L

”Man har svårt att förstå hur någon människa kan göra såhär mot en annan människa och deras familj. Jag lider verkligen med stackars lilla Englas familj. Jag hoppades in i det sista att det värsta absolut inte hade hänt. Man kan inte förstå hur man kan göra såhär mot ett litet barn. Alla tankar går till lilla Englas familj. Vila i frig lilla Engla, ta hand om din familj och hjälp dom genom detta.” Joakim, Åland

”Det är så hemskt! Det finns inte ord för detta grymma! Jag tänker mycket på Engla. Hoppas du har det bra där du är! Vila i frid!”
Jonas

”Vila i frid! Rädslan är över och ångesten likaså. Men ditt liv gav oss alla en mening av eftertänksamhet.”
Mats Rimskog

”En liten Ängel som nyligen börjat sin vandring,,,Fick offra sitt liv, för en Galning som går lös..Mitt hjärta blöder,, Mina tankar går till lilla Engla...hennes anhöriga...mina kära vilken sorg ni har att bära på !!!”
Hackås-borna

”Vi vill bara säga att Englas mamma behöver inte känna sig ensam i sin sorg, hela svenska folket är med henne. Det som skett är helt horribelt och sjukt, tack gode gud för att polisen på så kort tid hittade den skyldighet och att Englas närmaste fick veta vad som hänt henne ( även om det nu var ett tragiskt besked). Vi är med Englas mamma i våra tankar.”
Famlijen Ekholm-Janson

”Jag kan inte fatta varför livet för en del ska bli så kort! Ditt liv, lilla Engla, hade precis börjat, du var lycklig på din cykeltur hem. Varför och varför.......... undar jag, ditt liv slocknade alldeles för tidigt. Jag lider med dina föräldrar och syskon, att ni inte får rå om varandra mera, hoppas ni träffas i himlen! Hoppas du fått det bra där du finns nu.”
Anna-Lena

”Må du vila i fred lilla Engla tills du och din älskade familj träffas igen, du förtjänade inte detta!! Vi är i djup sorg men Gud gav oss ett hopp om att det finns ett liv efter döden, så be för oss lilla ängel för att vi också lämnar denna onda värld med stolthet som DU!!!!!!!”
Siham

”Goa unge, jag hoppas att du har det bra!”
Hälsning Isabell.

”Tänker på dig lilla gulliga Engla. Busa på ordentligt nu hos änglarna!”
Tina i Örebro

”Vi tänker på Engla och har följt hennes öde i medierna. Hoppas hon får en fin begravning. Sedan kan Engla se fram emot Guds nya ordning – som kommer efter denna onda världsordnings slut, som ju Satan styr.”
Hälsar
Kenneth Östlund m.familj
Vallentuna

”Klockan 21.00 brann min låga för dig, du kära barn!! Trelleborgs folk var/är djupt medtagna av det som hänt och alla sänder vi våra tankar till Mamma och närmaste anhöriga. Vi kan inte förstå hur vi ska få stopp på dessa hemska våldsdåd? Vi måste hjälpas åt att ständigt ha översyn till våra små barn. Inte en timme gick utan att jag tänkte på hur rädd Engla måste varit under den hemska tiden. Jag har tappat kontrollen och gråtit för Engla, hennes ovetande, chockade Mamma, anhöriga som sökt i dygn och frivilliga som lämnat annat för att hjälpa till. Vi önskar vi kunde stötta dig då du behövde...nu vill vi visa att vi är många som tänker på alla berörda. VI MÅSTE HA FULL KONTROLL ÖVER VÅRA SMÅ BARN,,,,men hur är det möjligt? Jag/vi lider med dig, tänker på dig och hoppas att lagen skippar rättvisa! Ta väl vara på Englas själ i era hjärtan!”
Varmaste sympatier, Eva Frostholm

”En liten Engla så ljus och så vacker hon strålar av kärlek och värmer vår sorg. Hon finns här runt om oss och lyser vår väg stannar gör hon, för att lysa vår värld!”
Vivi

”Om jag får ett tredje barn, om jag får en flicka, ska hon heta Engla. Det bestämde jag för ett år sedan ungefär. Du söta lilla flicka, sov sött!”
Karin

”Hej, Engla! Hoppas det här mailet inte för alltid stannar i Aftonbladets server, hoppas du får ta del av det på något sätt, i någon värld, i någon tid. Må du ha sluppit lida Engla, så innerligt jag önskar det. Må du få fortsätta ditt unga och kristallklara liv i en bättre värld. Varför man grips så hårt av ditt öde Engla tror jag kan vara att man på något sätt känner att här har den gamla konflikten drivits till sin spets; det goda möter det onda. Godheten förlorade. Men bara för stunden förstås, ondskan är kortsiktig men godheten är långsiktig. Älskade, rara Engla jag önskar jag kunde räddat dig från den lönnfete svenske demonen, men nu kanske du redan har det ännu bättre än någonsin här på jorden, kanske befinner dig i bland andra »änglar« i en värld fri från ondska. Visst är det så Engla? Jag hoppas så att vi kan få ses någon dag å äta en glassbåt tillsammans, jag tycker också de är goda. Fast jag kan inte äta dem nu för jag tål inte mjölkprodukter. ”
Kram,
Petter

”Vackra Engla , jag tänker på dig varje kväll när jag ska sova. Vad du skulle ha gjort nu och så... När jag fick höra att du blivit en ängel bad jag till Danne att han skulle ta väl hand om dig och välkommna dig som om du var drottningen själv. Hoppas han gjorde det.Så tragiskt att nåt sånt här ska hända en liten söt tjej på 10 år. Tänker på din stackars familj och dina vänner. Vila I Frid bland alla andra vackra änglar.”
Kramar Eriiica.

”Engla, en liten flicka var, varför fick hon inte stanna kvar? Ett öde så ofattbart grymt, så jag önskar hon kunnat rymt. Till hennes familj mina tankar går, vilken hemsk tid de nu får. Varför fick de inte behålla sin lilla, vackra flicka? Den elaka tyrannen borde få något värre än svamp i sin ficka. Engla, du nu en ängel har blivit Gud allene, vet vad du innan lidit. Vila i frid du lilla, lilla ängel. Tack för den tiden du fick vara här på jorden! Vi är många som lider med dem, men bara de själva vet hur ont sorgen gör. Jag tycker Ni är starka. Vet inte mer vad jag ska skriva, bara att jag beklagar Er oerhörda förlust och den ohyggliga sorg som Ni nu genomlider.”
Ewa Toprak Söderlund