Läsarnas hälsningar till Engla

NYHETER

(fortsättning, del 4)

”Hej,Engla. Vi tänder ett ljus för dej!”
Kramar Carina och Dick

”Hej Carina! Önskar att jag kunde göra nått för dig. Jag vet vad du genomgår just nu. Min 15 åriga dotter Rosie blev också mördad av en lastbilschafför. Det var två månader sen. Så all din maktlöshet, känslan av overklighet och förtvivlan, allt det du känner just nu känner jag fortfarande. Tiden tycks stå stilla. Det går inte att i ord beskriva känslan av hur det är att missta ett barn på det här sättet. Vi kan inte längre skydda våra barn. Det är en otäck känsla.
Jag skickar dig massor med styrke/tröstkramar.”
Nanne

”Sitter opp i Nord Norge og har fulgt saken med Engla og kjenner at jeg blir så forbannet at det gjør vondt. Jeg skal ikke komme inn på hva jeg tenker om og hva jeg synes han fortjener den idioten og hans likesinnede, men heller fokusere på å gi min støtte til de som sitter igjen i et tomrom av sorg og fortvilelse. Jeg lider med dere Det er så forbannet fortvilende at det skal gå ut over de som er i startfasen av livet, små, uskyldige barn som ikke kan ta igjen.”
Hvil i fred Engla du blir ikke glemt..!
Mh Ronald Wolden
Nord Norge

”När himlen är blå, vi ser dig skutta på tå.
Men även om du skuttar på tå kan vi aldrig förstå.
Hur onskan kan komma så nära inpå.
Är det ingen i världen som kan förstå.
Nu vi hoppas du i himlen har kul.
Gärna med en ny cykel med 2 hjul.
Du kommer aldrig att komma tillbaka.
Utan sitt där i himlen och bevaka.
Över allt ont som händer omkring oss.
Sov så gott du lilla söta ängel....det är du värd!!!!"
Mvh Robert och Emelie. Skellefteå.

”Tänker på er sörjer med er kan inte tänka mig något värre om de skulle hända mina barn något.” Kram Åsa i Sundby

”Engla du kommer alltid att finnas i våra hjärtan.”
Kram Britt och Jenny

”Mina tankar finns hos lilla Englas familj som måste leva med denna smärta.
Jag vill förmedla en klok tanke av Gandhi.
"Jag har funnit att livet består mitt i bland förödelsen.
Därför måste det finnas en lag som är högre än förödelsens."
Kramar från Louise i Uppsala

”En sista hälsning till Engla”
Från alla barn med föräldrar i Koppom/Värmland.

”Gode Gud ta hand om Engla, hela Sveriges speciella änglabarn. Hon var utsänd för att uträtta stordåd, och minsann, det gjorde hon, trots sin korta levnadstid. Hennes fruktansvärda öde, förenade ett helt land, på ett endaste ögonblick. Du finns alltid i våra tankar, och vi kommer för all framtid att minnas dig. Till dina anhöriga kan vi bara hälsa att vi tänker på er varje ögonblick, och bara tanken på att förlora ett barn gör så ont så den går ej att tänka. Det finns inte ord nog för att beskriva hur mycket vi lider och känner med er.”
Ta hand om er.
Kramar från oss andra föräldrar.

”Det stämmer som många säger att du har blivit sveriges dotter.
Ditt öde har berört många,och vi kommer alltid att minnas dig.
Varje gång vi tänker på vad som hände dig så gör det så ont.
I måndags tände jag och min dotter ett ljus för dig Engla och höll en tyst minut. Vill passa på och sända varma hälsningar till Englas Mamma Carina samt övrig släkt.”
Daniel & Amanda

”Sov gott lilla Engla! Vila i frid!”
Lena & Kenth.

”Vårt djupa deltagande i Eder djupa och svåra sorg efter Er dotter Engla. Hur kan en sådan tragisk händelse ske en vanlig vardag när en ung flicka skall ta sig hem efter en fobollsträning. Vi har själva två barnbarn /söner/ som spelar, fotboll. Vårt deltagande.”
Ing-Marie och Olle Wiking. KÖPING.

”Som mamma till två barn slits hjärtat ur kroppen av att följa ditt öde. Det går inte en dag då jag inte tänker på dig och din familj. Minnet av dig och den fackla vi alla måste bära vidare i denna värld blir den påminnelse om att ta till vara på de dagar som tilldelats oss och fylla dem med kärlek. Jag hoppas att din familj kan gå vidare i sin sorg med den vetskapen om att många hjärtan berörts och att de och du, lilla Engla, finns i många människors tankar och hjärtan…”
Kramar från en annan mamma

”Lilla Engla du blev bara 10 år, det känns tungt när så ung flicka måste ryckas bort från livet och sin famil på ett så grymt sätt, du hade mycket kvar att ge och upptäcka i livet. Nu blev det inte så. Detta har berört mig väldigt mycket, jag lider med familjen, men jag hoppas och tror att du har det bra där i Engla himlen. Vi får tända ljus så att du ser oss här nere på jorden, och att vi tänker på dig. Vi ska aldrig glömma dig.
Sov gott lilla Engla barn.”

”Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag och någonting alldeles oväntat sker, världen förändrar sig varje dag men ibland blir den aldrig densamma mer.”
Hälsningar Eva

”Engla, vi känner med dig och din familj. Vi hoppas att du får det bra där uppe i himlen. Vi är många som tänker på dig. Du har satt ett spår i många svenskars hjärtan.”
Kram, Magnus och Madeleine

”Jag tänker på Dig Engla hela tiden, och kan inte sova på nätterna. Jag har själv barnbarn som jag är rädd om, så jag känner för Dig väldigt mycket och tänker på Din mamma hur hon har Det just nu. Jag gråter varje dag när jag tänker på Dig Engla, och frågar mig, varför? Du är en jättefin tjej som borde få finnas och förgylla tillvaron för dom i Din närhet.”
Hälsningar från Stig Eldh i Mora

”Hoppas att du har det bra och jag tänker på dig varje dag. Vila i frid! Jag hoppas att vi ses i framtiden och då ska jag skydda dig från våld. Varför?”
Anders i Uppsala

”Engla lilla flicka tänker så mycket på dej fast jag inte kände dej, det har verkligen rört om mitt hjärta.”
Kramar till dej och din familj/ Anita

”Tänker mycket på er.”
Asko

”Känner bar en oändlig sorg över att en liten ängel skall behöva sätta livet till, för att en galning gick lös. Undrar när det skall göras någonting åt detta meningslösa våld.”
Famljen Kjellberg

”Lilla Engla! Så mycket känslor som passerat under alla dessa dagar.Så mycket känslor för en människa man aldrig mött. Finns det en mening med allt detta. Behöver något så fruktansvärt drabba en familj för att vi ska ta oss samman och bry oss om dom vi har oss nära, grannar & ortsbefolkning. Det som kanske skulle kunna vara en tröst är om Engla från sin himel kan se vad många som tänker på henne & hennes familj. Så mycket kärlek från så många som så gärna hade velat att ödet såg annorlunda ut. Så många kramar till er & Engla i himlen.”
Lotta m familj!

”Sov gott Engla, vi tänker på dig.”
Morgan o Birgitta Hedlund
Nora

”Vi har tänkt så mycket på dig Engla. Du verkar så söt och go. Du var en ljusbärare som är sagt för du kastade ljus för att andra brott skulle kunna lösas. Ha det bra i himlen.”
Kerstin och Ulf

”Nu är du ett litet änglabarn som får leka och vara tillsammans med de andra änglabarnen. Titta ner på oss andra som inte får vara med. Ha det bra lilla Engla. Mina tankar är hos de du lämnade som saknar dig så oerhört.”
Kram Sonia

”Lilla Engla! Du finns i vårt hjärta för alltid. Vi tänker på dig och din familj.”
Varma och kärleksfulla hälsningar:
Anne-charlotte, Viktoria och Brita.

”Du blev 10 år, alldeles för ung. Bara så liten, men ändå så stor. Som en stor stjärna ska visa en väg, var alla barn ska ha sin trygghet. Du gick in i allas hjärtan, vila i frid lilla Engla.”
Jasminka

”Lilla vän, nu kan ingen göra dig illa mer. Mina tankar är hos dig och din familj. Vila i frid lilla ängel-Engla.”
Anna

”Vi har stor sorg I våra hjärtan jag och min12 årige son över det fruktansvärda som hände lilla Engla. Vi följde sökandet efter Engla I media och tänkte på familjen vilken oerhörd smärta de måste genomleva. Det enda vi kunde göra vara att hoppas och be att allt skulle gå väl och att Engla skulle komma oskadd hem till sin familj. Dagen då beskedet kom att Engla blivit en Ängel trillade tårarna ner för våra kinder och vi känner stor sorg. Min son ville tända ett ljus för Engla och att vi skulle sitta tysta, våra tankar gick till Engla och hennes familj. Den 14/4 följde vi det som många andra gjorde tände ett ljus I fönstret för att hedra Englas minne. På avstånd deltager vi I ert sorgearbete och hoppas att ni känner vårt stöd.”

”Lilla Engla m familj, vi kände dig inte som person, men du berörde våra hjärtan djupt. Med sorg dagen då du försvann så spårlöst. Ditt ljus och din kärlek kommer för alltid att spridas I våra hjärtan. Varför skulle du behöva sätta livet till i denna hemska händelse. Engla du är nu en ängel som sitter på ett stort mjukt moln och sprider ljus och kärlek över alla och främst över din familj som älskade dig av hela sitt hjärta. Vi känner alla väldigt mycket för din familj och dina vänner som måste kämpa vidare utan dig. Du förenade din familj dina vänner med kärlek och ljus. Du hade kunnat göra något vackert för din familj och alla människor på jorden. Men du rycktes ifrån denna värld alldeles för tidigt. Du kommer för alltid att finnas I allas våra hjärtan och lysa upp vägen vi går på. Sov gott Lilla Engla.”
Kramar Malin och Dennis Hägg
Bollnäs

”Det som hände Engla var förfärligt hemskt. Tänk att någon kan göra sådana saker mot barn?!”
Vila i frid Engla
Amanda

”Hej Engla! Vi tänker på dej och älskar dej fast vi inte känner dej. Du gav kärlek en ny dimension. Du har fått den bästa platsen bland änglarna.”
Kramar från familjen Bermann

”Jag är ledsen o jag har gråtit så många gånger o mina tårar kommer varje gång jag läser om Engla. Jag hoppas att familjen kan klara sig.”
MVH Bahram.

”Sov gott lilla Engla!”
Kramar från oss i Krylbo

”Sov gott lilla Engla. Vila i frid.”
Eva-Lotta o Kerstin Karlsson Motala

”Till Familjen. Jag beklagar sorgen, jag vet att det inte är lätt för er. Sen första dagen jag läste om Engla har jag varit lika rädd och nervös och hoppats om att hon ska vara vid liv och må bra. Vila i Fred ENGLA!!!”
Jorat

”Sov gott Engla.Jag vet att du fått en särskild plats bland alla änglar i himlen. Sov gott Engla. Tänker på er //Bamse, Borås

”Det som hänt dej och din närmaste lilla Engla, berör mej o min familj mycket mycket djupt. Våra tankar är ofta hos er. Vi hoppas att våran omtanke på något vis kan hjälpa din familj i denna tunga tid.”
Vila i frid lilla gumman, önskar Ingvar med familj i Kalmar o Eskilstuna.

”Ditt öde har berört och skakat oss djupt. Vi hoppas du har det bra nu, var du än är… Vila i frid lilla Engla.”
Hälsningar Robert Åström & Diana Vilagos m. barn, Säffle.

”Vila i frid Lilla Engla. Vi tänker på dig!”
Maja och Joel/FPG

”Hejsan, jag känner stor sorg för det som har hänt och önskar er lycka i framtiden.”
Olle/FPG

”Vila i frid Engla. Du kommer vara saknad av många i världen.”
Andreas/FPG

”Hur kan man vara så dum och döda en så söt tjej som Engla var eller fortfarande är i ditt hjärta. Det som har hänt skulle aldrig ha hänt om polisen hade tagit honom tidigare. Fattar inte varför man ska döda en person bara för att man njuter av det.”
Mikaela/FPG

”Den dagen vi fick beskedet att Engla inte var vid liv, det gjorde ont man kände saknad och sorg, även fast man inte kände henne, hur kan man vara så ond att man dödar en oskyldig liten söt flicka.”
Robin/FPG

”När vi fick höra om denna fruktansvärda händelse kände vi stor medsorg och vi blev oerhört upprörda över att sådant här händer. Vi kommer alltid minnas dig.”
Tobias och Niklas /FPG

”Hur kan man göra något sånt mot ett barn, Engla skulle få cykla hem för allra första gången, och hon kommer inte hem. Må du vila i frid Engla. Himlen kommer ta emot dig med omsorg.”
Linda/ FPG

”Ingen förtjänar ett öde som din dotter, hela Sverige sörjer med dig..”
Elin / FPG

”Du var så liten och oskyldig, sov så gott.”
Emma FPG

”Rest in peace Engla hoppas du mår bra dit du kommer.”
Daniel Harström/FPG

”Engla, du har fått en plats i svenska folkets hjärtan, vila i frid!”
Mija contreras/FPG

”Svårt att förlora sitt barn på det här viset, vi tänker på dig och lider med dig!”
Isabella Mattsson/FPG

”Jag är ingen talare, men för vad det är värt har du mitt stöd.”
Patrik Gabrils/FPG

”Stjärnor strålar över ensamma själar, över barn i trygghetens hus. Jag tror på människans godhet, jag tror på änglarnas tid. Jag har en tro på att himlen tar vid. Jag tror att kärleken är det största. Det sista och det första som gör att alla finner frid, änglarnas tid.”
Lilla Engla, vila i frid. /Helen Berglund, FPG.

”Ingen borde få uppleva att förlora ett barn. Som har hela framtiden framför sig. Att någon kan gå på ett barn förstår inte vi. Det sägs att tiden läker alla sår men ärren kommer alltid sitta kvar.
Vila i frid Engla.”
/Sandra & Emilia FPG

”Vad finns det att säg som inte redan blivit sagt R.I.P Engla.”
Markus Hilmers FPG

”Engla, det går inte att beskriva med ord hur mycket alla sörjer. Du var ju bara en liten oskyldig flicka som hade hela livet framför sig. Jag tycker synd om din familj och hoppas att du får det bra på andra sidan.”
Lowén FPG

”Du är liten och söt och det som hände var fruktansvärt jag fattar inte hur någon Kan göra nått sådant. Hoppas du har det bra nu och du är aldrig ensam. Du finns i många hjärtan och kommer att stanna där. Bilden av dej finns djupt här inne.”
R.I.P //Kristoffer Ljungstedt FPG

”Det är så hemskt. De här ska inte behöva hända. Inte för ett litet barn. En liten flicka som skulle ha haft hela sitt liv framför sig..Men jag hoppas att du har de bra där du är nu. Våran ljus bärare, en vacker ängel.”
Vila i frid lilla Engla!! /Johanna /fpg

”Hoppas att du har det bra i himlen. Vila i frid.”
Kalle Gabrils FPG

”Det var ljust ute och du fick för första gången cykla hem. Du var nog väldigt glad över att äntligen få ta det steget, att äntligen få cykla själv hem. Det är hemskt att man inte kan låta sina barn cykla hem en eftermiddag utan att något sådant här ska hända, utan att det känns som om Sverige är ett enda stort osäkert samhälle där man inte kan låta bli att förstöra för andra. Vi vet att det som hände var hemskt men nu fick äntligen lilla Engla bli något speciellt. Hon är med oss alla, i våra tankar, även vi som inte kände henne. Ingen kommer att glömma vad som hände med Engla. Men vi vet i alla fall att Gud har fått tillbaka sin finaste ängel. Vi vet att du sitter på ditt egna lilla moln och vakar över alla andra barn i världen. Deras egna lilla skyddsängel.”
Antonia & Olivia/Fpg

”Jag tycker att det är fruktansvärt det som hänt. Jag förstår hennes föräldrar som säger att det är outhärdligt. Jag har själv ett barnbarn som är två år yngre, skulle det hända henne något vet jag inte vad jag skulle ta mig till. Polisen måste verkligen ta alla tips på allvar. Även om det kan vara svårt i vissa lägen. Hoppas att förövaren får ett kännbart straff samt den vård han behöver. Tack för mig.”
Ylena Paulsson

”Det går knappt att förklara tankarna, hur en människa kan göra ett barn så illa. Det finns inte ord för sådana grymheter och absolut ingen förlåtelse eller förståelse eller försvar. Tänker på familjen varenda dag o på lilla Engla o alla andra barn som fallit offer för våldsverkare.”
Monica Gunnare, Kiruna

”Som många andra, höll jag andan i en vecka. Det var nästan att man inte vågade fortsätta läsa tidningen, men hoppet om en rubrik om ett lyckligt slut var enormt. Lilla Engla, du har berört hela Sverige samt främlingar långt ifrån Sveriges gränser. Jag grät med hela Sverige och sörjer med din familj.”
Martina Storey, Toronto, Kanada.

”Varför?”
Ludwig

”Engla, lilla vän. Du FÅR inte ha dött förjäves. Detta MÅSTE bli en väckarklocka för våra halvsovande politiker och en totalt förvirrad polisorganisation. Deras tafatta framträdande i media är ju bara så patetiskt. VAKNA!!! Myndigheter.”
Sov Du lilla Engla.
Hälsar en bedrövad medmäniska.

”Lilla Engla, det finns så mycket man skulle vilja säga dig nu. Så många frågor man har. Om hur det kunde sluta så här. Vila i frid.”
Sabina

”Sov gott lilla Engla. Jag får tårar i ögonen varje gång jag tänker på dig och din familj. Hoppas du har fått ett riktigt fint dunmoln att sitta på när du tittar ner på oss här nere.”
Kram/Monica

”Nu har ni bara minnena kvar ifrån er söta Engla och det är ingen som kan ta det i från er. Det finns inga ord som kan beskriva det som ni har gått igenom. Ingen ska uppleva det. Jag har också förlorat ett barn men på ett annat sätt, men jag vet att man måste vara stark. Jag tror att Engla skulle vilja att ni ska vara det, och det är ni nog. Engla kommer alltigt att finnas i era och våra hjärtan.”
Kram MvH G.P

”Det som har hänt är så hemskt. Kan inte fatta att någon kan göra nå sånt. Hon va ju bara en liten flicka, så himla fegt att ge sig på någon som knappt kan försvara sig... Tänker på hennes familj hur svårt de måste vara för dom. Men kämpa på.”
Varma Hälsningar Marika

”Min kära lilla vän!
Jag blev själv bortförd när jag var i din ålder men kom välbehållen hem till mina föräldrar. Så var inte fallet med dig, lilla Engla, men precis som ditt namn säger så är du nu uppe hos Gud och hans änglar. Inget ont kan längre hända dig och den tanken vill jag skicka vidare till dina föräldrar som sörjer så oerhört mkt som bara föräldrar kan som har mist ett barn.”
Kram till er allihopa
Heidi

”Hej ENGLA! Hoppas du har det bra bland änglarna! Jag lider med dina föräldrar som har mist en kär familjemedlem! Jag vet att ENGLA alltid kommer att finnas i era tankar och vara er skyddsängel!"
Peter Berlin

”Vila i frid, Engla. Du har berört mig så mycket och du kommer alltid att finnas i mitt hjärta.”
/Linda

”Vad säger man...? du ska veta lilla gumman att jag tänker ofta paå dig o din familj härborta i Kanada. Jag önskar att jag kunde ge dig o de dina en stor kram och ge dem lite av min styrka. Alla vi utlandssvenskar tänker på er och har följt vad som hänt, mitt hjärta är fyllt av känslor för er. Vi kommer aldrig att glömma dig. Sov så gott lilla Engla, du finns i vara hjärtan.”
Kram från Monika i Kanada

”Jag tycker det är ofattbart att man kan, med egen vilja, döda någon människa med sina egna händer. Och då till och med ge sig på ett oskyldigt, oförsvarbart barn finns inte i min värld! Hon som hade så många fina o spännande år framför sig. Kan inte sätta mig in i hennes familjs o vänners saknad! Ska man inte ens våga låta sina barn vara ute o leka själv längre! Hemska tanke! Jag hoppas att hennes familj kan leva vidare på ett någorlunda bra sätt utan att gräva ner sig totalt! Vi tänker på er!!!”
Mvh Göran

”Lilla Englabarn. Tänker på dig och din familj dagligen. Jag vet att Du Engla har det bra där du är, mycket bättre än vi andra har det. Jag vet också att Du sitter där uppe som en ängel och tittar till oss. Hoppas Du lilla Engla kan bli skyddsängel för våra barn.”
S nånstans i mellanSverige

”Sov gott lilla engla du kommer alltid att finnas i mina tankar även om jag inte kände dig du kommer vara en underbar ljusbärare.”
En sorgsen mamma från Strängnäs

”Du lilla Engla-barn som mötte grymheten. Vi känner så starkt med din familj som miste sin lilla ängel. Sov gott lilla Engla.
M o M Nordström i Vendelsö

”Till Englas mamma.
Håll fast vid att Engla visste att hon var älskad mest i hela världen av dig!
Håll fast vid att Engla var stolt över dig som mamma och älskade dig mest i hela världen.
Håll fast vid att Engla fick leva i ett litet samhälle, vanligtvis tryggt för både henne och dig.
Håll fast vid att Engla hade ett bra liv, en jättefin sista dag och njöt av både glass, kompisar och sin fina cykel.
Håll fast vid att Du gav allt vad man kan ge sitt barn av tillit och kärlek.
Du var en bra mamma, inte en som misshandlade sitt barn.
Du var en bra mamma, inte en som levde i missbruk som gick ut över henne.
Du var en bra mamma, inte en som satte sig själv först och inte såg eller tillgodosåg hennes behov och känslor.
Du var en bra mamma, som gjorde allting rätt och höll fast vid ditt barn in i det sista.
Olycka och onska finns tyvärr i hela världen, mitt ibland oss alla.
I form av cancer, störda medmänniskor, Tsunamis och tyvärr oändligt många andra former.
Man vet aldrig vem som skall drabbas, man får tyvärr aldrig någon förvarning.
Jag hoppas för er skull att hon aldrig hann bli rädd, utan mest arg.
Kanske hann hon inte heller bli rädd för sig själv, utan mest orolig för hur det blir för dig nu.
Din dotter fick vara hos dig alltför kort, och hela min familj lider med dig!!
Men, försök att bevara era minnen som skatter att förlänga ditt eget liv med till ni möts igen!
Då har ni lidit tillräckligt och jag tror att ni då får vara tillsammans i all evighet.
Även om det blir en lång och svår väntan för dig,
kanske Engla nu finns på den andra sidan, föralltid 10 år, inte fast i samma lidande utan har backat, sitter i gräset i solen med sin glass, glad och lycklig och väntar på dig. Våra tankar är hos dig!! Vi skickar Englas ljus vidare.”
/Thelma Franklin, Vargön

”En hälsning till Engla och hennes familj. Det finns inte ord att beskriva det fruktansvärda som hänt. Det som absolut inte far hända har hänt Er. Det är Ni i familjen och Englas vänner som får bearbeta den djupa sorgen nere på jorden medan lilla Engla springer runt och leker med de andra anglabarnen. Livet är ingen dans pa rosor, men jag känner på mig att Engla har det bra nu. Jag hoppas också att Ni en dag går vidare for det tror jag Engla velat. Jag tanker på er och har följt allt på nätet under min resa nere i Asien.
Många bamsekramar från Emma, Falun

”Sov i ro, lilla Engla! Ljus ska brinna över Ditt minne!”
Varmt deltagande till dom anhöriga. Mvh Ragnhild/Svappavaara

”Hela denna historia med Engla är förkrossande. Kommer från en liten by i Dalarna, inte långt från Stjärnsund. Lämnade min familj för att kunna leva mitt eget liv. Följde varje Aftonbladet varje dag för att få reda på vad som hänt Engla. Hade samma förhoppningar som Englas mamma Carina att om något väl hade hänt, att det skulle vara någon som rövat bort henne och att hon iallafall var vid liv. Man tänker aldrig på att det kan hända sådana saker, det ska inte FÅ hända! En 10-årig flicka fick sätta livet till för att det går en väldigt störd människa ute bland folk. Men jag tycker lika som alla andra, Engla ska hedras. Hon blev en ljusbärare. Hon fick massor av människor att gå ihop, som en enhet, vilket jag tycker vi visar aldelens för lite av i vårt avlånga land. Folk från hela landet gick ihop för att göra det enda rätta för stunden, och det var för Englas skull, hon blev en ljusbärare. För mig personligen är Engla en verklig ljusbärare. När hon försvann fick jag och min familj åter kontakten på riktigt. Min mamma var verkligen insatt i "fallet" Engla. Jag har själv en lillasyeter hemma i Dalarna, som ofta är ute och cyklar, hon är bara 13 år. Blod kommer alltid vara tjockare än vatten, och det känns nu som om Engla finns med i mitt blod. Hon kommer alltid finnas i mitt minne, med de leende mörka ögonen och det fina leendet, som den flicka som förde mig tillbaka till min familj med en kontakt som är starkare än någonsin. Jag tror Engla hade varit glad/stolt om hon visste vilka spår hon satt i hjärtan över hela landet...”
All min kärlek.. /Jennifer B

”Vi er en Dansk familie som också har 2 flickar på Englas alder. Vi har sommerstuga vid Tranås i Sverige och kommer mycket ofte i Sverige. Vi får sige: Det er INTE kun Sverige der sørger over det meningsløse drab på en liten flicka - mange Danskere er præcis ligeså lessna af det som har hänt - så Sverige - vi er mange Danske forældre der har fulgt denne sak och som føler den dybeste sympati med Engela och hendes familje. Selv er jeg pappa til 2 flickor på samme alder som Engla - och Engela`s skæbne har fyldt vældigt mycket hos mig dom sidsta veckorna - jeg tnker ofte at jeg ønsket at jeg havde været der da det hände och kunnet stoppa den galning - och selv om man inte får tänka sådant så er jeg mycket arg på galningen - samtidigt som jeg har dyb sympati for Engla och hendes familie. Man kan aldrig erstatte et barn - men om vi bare kunne göra nogot som kunne lindre smerten hos familien ville vi göre det Kan man donere litet pengar til familien? så har man da gjort litet selvom intet kommer at erstatte Engla.”
Med venlig hilsen/ Kind regardsEsben Nicolaisen

”Engla, inte en dag går utan att vi tänker på dig och din familj. Ingen "nyhet" har nånsin påverkat oss som det du utsatts för. Vi hoppas du har det bra där du är och vi hoppas din familj kan finna en gnutta ljus i tillvaron efter vad som hänt.”
Många kramar från Laila och Bengt i Vedevåg

”Varför? Hur? Varför Engla? Varför något barn?Vad är det för en "människa"som över huvudtaget kan komma på tanken!!! Tanken på ja...vaddå? Hur är det möjligt att göra ett barn illa? Varför Engla? Det gör ont i själen...så mycket ilska...förtvivlan...var är Gud? Det kan inte vara möjligt att ett barn ska mördas..var är Gud? Skänker en tanke till familjen..så ofta jag bara kan. Lev på goda minnen :)) ”
Pernilla

”Till Englas familj och anhöriga! Vi är många som tänker på er, många som vill er väl och önskar att ni fortsätter att hålla modet uppe! Fortsätt att vara stark. Livet har mer att ge än bara sorg. Var tapper!”
M.V.H Emilia Nordlöf, Östersund, 16 år.

”Älskad och saknad. Du har en plats i mitt hjärta. Vila i frid kära Engla.”
Jorma

”Tänker på ER!”
Anette

”Enligt Ingemar Nygårds uppmaning så deltar Transportutbildningen på Naturbruksgymmnasiet i Älvdalen i manifestationen för den mördade Engla med en tyst minut.”
Stephan Erixon
Transportlärare

”Varför skulle detta få hända? Varför kollade inte polisen upp denne man på en gång när det inkommit tips. Signalementet stämde ju med fantombilden - vad väntade man på??? Jag har barn och barnbarn själv och tänker det kunde varit en av dem. Jag tänker på Englas familj. Det finns inte ord för det man känner.”
Annika, Avesta

”Lilla vackra barn. För god för denna jord. Du blir för evigt ihågkommen. Du kommer att förändra människors sinnen. Du finns – någon annanstans. Vila i frid Engla.”
Malin med familj

”Lilla Engla, vila i fred, tusen kramar.”
Gorgen

”Det som hänt är fruktansvärt!!!
Jag tänker på min dotter som är 15 och vi brukat ha telefonkontakt under tiden då hon tex åker buss hemåt.. Tänk om hon aldrig skulle komma hem.. Nej, nu får man allt pallra sig ut i tid och otid för att möta henne vid busshållplatsen, det spelar ingen roll om jag ska upp och jobba dagen därpå. Jag sänder många varma kramar till Englas mamma, vi är många som har dig i våra tankar” Lena i Huskvarna

”Engla vad du har berört oss med det tragiska som hänt dig och dina närmsta, familjen, vänner, samhället och hela vårt land. Du blir väl omhändertagen av många fina personen där i himlen, Anna Lind och min syster kommer att finnas där för dig.”
Vila i frid tillsammans
Harriet

”Varför skulle ditt liv sluta i så unga år..Du hade hela livet framför dig.. Det känns så fruktansvärt så det finns inte ord för detta.. Ni finns i mina tankar du Engla och dina anhöriga..Hoppas du har det bra däruppe.. Känner sådan vrede och sorg över det som har hänt.. Men vila i frid lilla Engla.” Gunnar i Stockholm

”Engla, du har berört på ett sätt som inte går att beskriva. Må du från din himmel skicka kraft till din mamma och resten av din familj. Glömmer dig aldrig!”
Kram från Tina

”Jag tycker att det är fruktansvärt det som hänt, att något sådant här får hända är obegripligt i vårat samhälle. Jag har själv en dotter som är 5 år gammal och jag vet inte vad jag skulle ta mig till om något sådant här händer, jag tycker att ni är fruktansvärt starka i den här situationen och att ni försöker orka gå vidare. Vi får tänka att Engla har frid i himlen och där kan inget mera ont hända henne. Den tanken kanske kan lätta upp tillvaron lite för stunden, det skulle det nog göra för mig.” Tänker på er familj!
Hälsningar
Ewa-Lena Andersson, Kumla

”Mina tankar är ständigt hos Engla och hennes närmaste. Varje kväll tänder jag ett speciellt ljus för henne.”
Birgitta Thyberg
Munkfors i Värmland

”Hela Sverige drog andan och kunde inte förstå det obergripliga som hänt. Nu sörjer hela landet och vi alla tänker på dig Engla.”
/Anna

”Det som har hänt Engla är en fruktansvärt, tragisk händelse som ingen människa i hela världen förtjänar att gå igenom samt anhöriga som NI, som också berörs, under livet. Man kan inte mer än att beklaga för er sorg som NI och anhöriga till Engla får gå igenom just nu och bära resten av livet. Den styrka samt mod som NI visat upp i media och tanken att aldrig ge upp om Engla ha varit enormt stor, speciellt då ni varit så öppna under hela denna tragiska händelse från början till ”slut”. Saknaden och andra känslor till Engla kommer naturligtvis att finnas kvar där varje dag resten av era liv och må NI samla extra styrka samt kraft under dessa tuffa tider. Var Engla nu än är, må hon finna och vila i frid samt håller ett vakande öga där hon är till sin egen familj och anhöriga.”
Tusen tända ljus för Engla och resten av familjen. /Peder

”Samma kväll som det sades att man skulle tända ett ljus,så släckte jag ner i hela min lägenhet, och tände alla små värmeljus jag hade. Tittade ut genom mitt fönster och såg att i nästan var hus fanns det tända små ljus överallt. Skänker en tanke till Engla som nu sitter där uppe och tittar ner på oss, med vetskapen att hon nu är på en fin plats. Samt hennes familj och närmsta, Ingen glömmer!”
/Daniel Rasmussen

”Det går inte en timma utan att tankarna går till Engla och familjen som drabbats av detta ofattbara öde. Hur ska man kunna skydda sina barn mot sådant här när inte Engla kunde få cykla hem i Stjärnsund utan att drabbas av detta. Hela familjen är drabbad för all framtid och även mina känslor kommer att präglas för lång tid framöver. Ta hand om varandra! Jag och min familj kommer aldrig att glömma Engla!”
Lena Wendel

”Engla! Sov så gott & Vila i fred.”
Agneta

”Sov gott, lilla Engla. Vi tänker alltid på dig.”
Bawa

”Detta är så oehört tragiskt,precis som Arboga,som vi inte får glömma. Att människor kan vara så känslokalla och grymma. Att man dessutom ger chans efter chans åt kriminella,våldsbenegna personer. Detta måste ändras, om våra barn ska kunna röra sig fritt som de ska. Stor kram till båda familjerna!”
Hela landet tänker på er.
Varje dag.
NICKY

”Det finns inga ord som kan förklara vad vi känner. Men ni ska veta att Engla alltid finns med oss i våra tankar och vi hoppas att ni kan klara att leva vidare. Så många tårar har runnit här efter det som hände lilla Engla. Vi kände henne inte,men vi lider ändå med er. Jag är säker på att Engla hela tiden finns med er någonstans och vakar över er från sin himmel. Sov gott, lilla Engla! Du är saknad!”
Många kramar från Fam. Bergström i Smedjebacken

”Efter ett bra tag,tog jag mod till mig idag o läste artiklarna på nätupplagan av aftonbladet. Engla du har berört hela svenska folket, och vi älskar dig.Jag hoppas du har det bra där du är, och jag vill speciellt hälsa familjen med en stor kram =).”
Vila i frid Engla /Sara i Vänersborg.

”Jag vill skicka en tanke till Engla å hennes familj, med anledning av det fruktansvärda som hänt. Mats Hurtig, Avesta

”Det finns ingen rättvisa i världen. Vila i frid Engla.”
Marie

”Det som hänt får inte hända! Ett barns liv har slocknat på ett sätt som det inte finns ord för. Man känner vanmakt över hur människor kan behandla andra och då främst oskyldiga barn. Varje gång något liknande sker så reagerar man men denna gången så kändes det som om man själv blev berörd på något sätt. Det kändes som om det kan hända när som helst, var som helst och framför allt vem som helst. När man ibland blir irriterad på sina egna barn så blir jag mer påmind nu om hur värdefulla dom är för mig och känner ett dåligt samvete för att jag kanske reagerade på en struntsak. Det kunde lika gärna varit mitt barn och min familj som drabbats av det hemska som hände Engla. Det hemska våldet har krupit närmare oss mer än någonsin. Det har vi fått erfara efter de senaste veckornas hemska händelser i vårt land. Vi måste ta vara på den tiden vi har med både våra barn, släkt och vänner. Livet kan förändras snabbare än vad vi tror. Ställa alla måsten åt sidan och njuta medan vi kan. Inte hela tiden jaga efter att ha mer, då framför allt materiella ting. Vad har dom för värde egentligen om vi tänker efter! Dom kan man ju ersätta, men inte den tiden man förlorar tillsammans med nära och kära. Njut av nuet, i morgon kan allt vara annorlunda!”
En extra tanke går till Engla och hennes familj.
Ann-Sofi Hallström med familj
Helsingborg

”Hej, Engla, vila i frid. Tänker på dig och din familj.”
/Annette

”Du var för god för denna världen, lilla Engla-barn. Du berörde mig djupt, fast jag inte visste vem du var. Du var en mycket speciell liten flicka, med en speciell uppgift i livet som blev alldeles för kort. Kanske var uppgiften att väcka kärleken till liv i Sveriges land. Jag tror att ditt öde har satt djupa spår i många människors hjärtan och resultatet av det har vi inte sett fullt ut än. Mitt djupa deltagande till Englas mamma och familj, ni har en lång, svår väg framför er, men kom ihåg att ni är inte ensamma på färden. Någon finns vid er sida och bär er när det känns som tyngst.”
Ewa

”Jag kände dig inte men jag glömmer dig ALDRIG.”Tänker på din familj och hoppas att de orkar kämpa vidare. Skulle vilja skriva så mycket om det fruktansvärda som hände dig och din familj men jag finner inga ord just nu.
Vila i frid lilla Engla.
Erika med familj

”Har inte ord för det hemska som hände Dej Engla och Din familj, hur kan detta hända i Sverige? Kommer aldrig att glömma den grymhet som drabbade Er familj, hoppas Ni trots allt kan gå vidare och någon gång i framtiden kan känna glädje igen. Ni ska veta att hennes meningslösa bortgång har upprört och berört hela Sverige.”
Eskil

”Tänker på er I er sorg.”
Mvh Ove Linde

”Sov gott lilla gumman, hoppas du har det bra där du är. Min stora pojke säger att du är i Nangijala, så är det nog. Till resten av din familj: Kan inte ens tänka mig vad ni går igenom men mina tankar är med er.”
Kramar från oss, Maria.

”Är djupt chockade över Engla. Det tar sjukt i magen, halsen.. Tänker mycket på lilla-Engla och hennes familj. Känns även hjälplöst att man kan inte vrida klockan tillbaka. Många kramar till familjen och till Engla.”
Hälsningar från Finland
Tuija Saarela med familj

”Vi sänder vårt varma deltagande.”
karin - bertil wiborg i wäxjö

”Lilla Engla vila i frid”
/Lotta med familj

”Jag vill börja med att beklaga sorgen till Englas mamma och Pappa, det som har hänt är fruktansvärt och jag kan bara tänka mig smärtan från ett förlorat barn. Det som gör att jag inte låser in mina barn hemma är all uppslutning kring Engla, att se att människor i Sverige är så godhjärtade och stöttande i denna trauma.”
Bästa hälsningar/ Best regards
Marcin Dabrowski

”Så ofattbart, at du inte fick vara längre finns bland oss. Men du kommer alltid sprida ljus och din mamma har sina goda minnen av dig gömda i sitt hjärta. NU är du på en plats der lugn och glädje härskar. Ge min syster en kram från mig och säg hon är saknad. På samma vis som du kommer vara saknad men aldrig glömd av din mamma.”
Trond/Malmö

”ENGLA, ETT PASSANDE NAMN PÅ DIG LILLA FLICKA, HOPPAS DU HAR DE BRA DÄR DU FINNS NU.”
KRAMAR O EN VARM HÄLSNING TILL DINA FÖRÄLDRAR O SYSKON
EWA, KENNETH O LIZETTE I PITEÅ.

”Engla! Jag tänker på DIG och dina NÄRA och KÄRA. Undrar VARFÖR ni inte fick vara tillsammans längre här i jordelivet? Engla, du sitter säkert omringad med Änglar som skyddar dig och vakar över dina nära och kära och vill berätta för dem att du har det bra, vet att ni en dag kommer att mötas igen. Du lilla Ängel du finns i mångas tankar och hjärtan och kommer att där få stanna kvar. Hoppas att dina nära och kära känner din närvaro och får kraft att gå vidare i detta livet med vetskapen om att NI MÖTS IGEN.”
Stor varm kram Anita

”Lilla Engla. Jag undrar varför. Det är som han har dödat en ängel så söt och rar som du. Jag blev så illa berörd av det som hände.
Sov sött lilla Engla.”
Anita A

ARTIKELN HANDLAR OM