Läsarnas hälsningar till Engla

NYHETER

(fortsättning, del 5)

”Vi tänker på er i er stora sorg. Lilla Ängla kommer alltid att finnas kvar i allas hjärtan.
Hoppas att ni kan gå vidare med ert liv. Jag tänder ett ljus för er.
Stora varma kramar en mamma i Västerås.

”Vi har två små tjejer, en på 3 och en på 4, som vi älskar över allt annat och som vi gosar med och kramar mycket! Lilla söta Engla, jag hoppas att du funnit frid, även om ditt liv inte blev som det borde och dessutom tog slut ganska snabbt och traumatiskt. Jag vet inte hur dina föräldrar klarar av det här, jag vet att jag som far skulle pendla mellan extrema vågor av sorg och vrede en ganska lång tid. Våra tankar och kärlek går till dig och dina föräldrar i deras kanske svåraste stund i livet. Det fanns ingenting annorlunda de kunde ha gjort, ingen förälder väntar sig något annat än att ens barn kommer hem igen. Åtminstone har det ju varit så, jag vet inte hur det blir nu.”
Många kramar & tankar till er
från fam Kellerman i Borlänge
Pappa Tommy
Mamma Anna
Caroline & Mikaela

”Ditt minne finns i mitt hjärta.”
Annemi

”Vila i frid lilla gumman,hoppas all ondska snart försvinner.”
Anna

”Lilla Engla! Det finns inte ord för vad Du och Din familj utsatts för.Jag tänker mycket på er.Jag hoppas att Du sitter på ett moln i himlen bland de andra änglarna och pratar med Din mamma. Hon behöver det.Vila i frid lilla Engla!”
En mormor Birgitta i Fellingsbro.

”Engla!! Jag vet att du kan läsa mitt mail även om du är bland alla små och stora Änglar i himlen...
Du var bara 10 år. Det är en djup sorg för hela Sverige och även runt om i landet som vet vad som har hänt. Att man kan göra så mot ett osyldigt barn som inte har gjort något eller som inte förstår....Jag hopaps nu när du är i himlen att du tar hand om alla barnen och och ger dem tröst när de gråter och längtar efter sin mamma. Jag vet att du kommer att ta väl hand om dem. Jag själv blir jätteledsen när sånt här händer. Jag är i djup sorg för din Familj, släkt och vänner... Englas familj ska veta att jag finns här för er om ni behöver någon utomstående att prata med. Hoppas att detta kommer fram till er och om ni vill prata och gråta ut för jag finns här för er...”
Många varma kramar från Jennifer 22 år.

”Ha det bäst uppe i himlen, hela sverige kommer att minnas dig!”
Joc Y

”Det är bara för tragiskt, finns inte ord. Lilla Engla, sov så gott.”
Kram Angelica, 3-barnsmamma.

”Jag binder en krans av de vackraste blommor som finns, till en liten ängel, som nu fått en plats i himmlen, du ska finnas i många hjärtan och jag vill skänka en tanke till dina föräldrar, för att säga, jag tänker på er och jag lider mer er i er stora sorg.
Vila i frid och sov så sött. lilla Engla. Kram Agneta.

”Tänk att ett liv som inte haft nåt liv kan raderas så fort,hon blev ju bara 10år hela livet framför sig. Ja, det är skrämmande hur vår värld ser ut, har själv en dotter livrädd varje gång hon går ut. Men jag och min familj tänker på dig Engla.”
Tack, Ove

”Lilla Engla du kommer alltid finnas i våra hjärtan.
Sov gott.”
C hristin Roos, Örebro

”Hmmm... Svårt det här...vad säger man?, finns det nåt man kan säga...? Du var en ängel utlånad hit till jorden... men av nån anledning så kallades du hem igen.. Jag kände inte dig...eller dina föräldrar... men likväl lider jag med dom...är man mänsklig så delar man deras sorg.”
Kram Pelle

”VI TÄNKER PÅ DIG! Vi saknar dig jättemycket och vi önskar att du var här. Vi hoppas att du får en bra plats på himmeln. Du kan sitta på molnet och kolla ner på mamma och pappa. Massor av kramar.”
Från Ellen (9 år)

”Har följt hela händelsen från början till slut. Hur kan världen vara så grym?! Hur kan människor vara så hemska att göra sådana här saker mot oskyldiga barn? Änglika Engla är nu i himlen, vi hoppas hon har det bra! Vi sörjer med er…. Skall döpa vår dotter till Engla till minne av Engla! Sänder några varma kramar!”
Majsan o Lasse

”Engla för mig hör ihop med Ängel. Du var en levande underbart söt änglaflicka på vår jord. Nu är du en ängla flicka i himlen i stället. Det som hände dig rör i mitt hjärta, trots att jag aldrig mött dig så blir jag ledsen. Kanske du föddes hit till vår värld för att göra skillnad. Din död var inte förgäves, du har satt dit en sjukman och ditt fall kan få polisen att finna svar på fler olösta mord. Jag är säker på att du finns där uppe och ser din familj och vakar över dem. Jag hoppas du mår bra där du är nu och att alla tar hand om dig väl, du kommer aldrig bli glömd i våra hjärtan.
R.I.P Engla, den fina Änglaflickan.”
/Pernilla

”Kära lilla barn, ingen har nog berört mej så mycket som du. Tankarna går till dej och din familj. På himlen har det tänts en stjärna som lyser starkare än alla andra. Sov gott lilla Engla!”
Mariette.

”Vila i frid Engla.”
Fam Kraft Johansson Västerås

”Lilla EnglaGumman! I mitt hjärta har du en plats för alltid.”
Kramar från Gith i Västervik!

”Lilla Engla!
Du kommer för alltid ha en plats i mitt hjärta. Mina tankar går varje dag till din familj som tvingas utstå denna fruktansvärda sorg. Men jag hoppas att de kan finna någon liten tröst i att Gud kallade hem dig igen Engla, för han saknade dig så mycket.”
Sov gott, lilla vän. Kram Veronica.

”En ängel flög förbi men lämnade sitt leende kvar på vår jord. Älskade lilla Engla ditt öde har gripits oss alla, men ditt leende kan ingen ta, det finns kvar, det ska vi vårda ömt.
Stor kram till din familj som nu vårdar ditt minne.”
Maria o Ove

”Känner hur en kall kår går igenom kroppen.
Hur kan någon göra något så illa.
Tänker på din familj, hur dem har förlorat en vacker ängel. En ängel vacker som en röd ros.
En ros så underbart ljuvlig. Må alla dina skratt och minnen leva kvar i oss alla. Jag tänder ett ljus för en ängel... Jag tänder det för dig Engla... Tänker på dig.”
Kram
Johanna en av tusen chaufförer som hedrar dig.

”Vila i frid Engla. Din tid på jorden blev alldeles för kort men Du kommer att alltid finnas i Allas hjärtan. Ingen kommer någonsin att glömma Dig! Sov så gott ängeln Engla!”
Carola

”Om det gick att bygga en stege för att kunna klättra till himlen och hämta dig så skulle jag göra det. Jag kände dig inte lilla gumman men jag sörjer dig ändå...sov gott lilla Englabarn...”
Jessica.

”Namnet Engla kommer för alltid vara fastetsat i mig. Mina tankar finns hos hennes mamma nu, jag önskar att jag kunde lindra din förlust, det stora hål som slitits i dig. Jag har i flera år tänt 2 ljus vid besök i olika kyrkor…ett ljus för mina barns far, ett ljus för min farfar…i fortsättningen kommer jag även att tända ett ljus för Engla. Flickan som kom att bli en ljusbärare. Låt alla få finna frid. Mina tankar finns hos dig, Englas mamma. Med tårar och ändå förhoppning om att ditt/ert liv ska bli glädjerikt.”
Maria

”Hej, vackra lilla Engla, din mamma och dina syskon och familj,
Jag är så otroligt ledsen att detta hände Engla. Bara för att vi aldrig mötts så betyder det inte att jag inte tänker på er. Jag tänker på er dagligen och försöker få veta mer, att förstå är svårt. Jag tänker på Englas förlust. En liten fin tjej med livet framför sig. Jag tänker sen på mammans förlust och det hon och familjen känner i själen som säkert rivs i små bitar.Jag är övertygad om att Engla älskar sin familj från den lugna plats hon befinner sig på nu och att hon , som alla andra barn, vill att mamma ska vara glad och lycklig, för då blir hon också glad. Engla finns i mitt hjärta fast jag aldrig har träffat henne. Jag tänker på er i sorgen och hoppas att er själ får ro och harmoni, att ni åter hittar till vardagen. Engla vill säkert det. Engla - dig kommer vi alltid komma ihåg, det kan du vara säker på. Jag tände ljuset för dig och lovar att tända fler! Jag hoppas innerligt att regering/polis tar till alla åtgärder som behövs för att förhindra brott och de som begår brott har förbrukat varje minut, nej sekund, av sitt eget liv, de ska aldrig få komma ut igen och skada en annan fin människa.”
Citat ur Susanna Tamaros bok: "Himlen var ju så stor att det måste vara lätt att tappa bort varandra. Då sa jag att himlen är som ett stort träd. Alla har ett rum som väntar där uppe, och människor som har älskat varandra kommer till samma rum när de dör. Därför kan du vara säker på att träffa din käraste igen och få vara tillsammans med dem för alltid. Min förklaring lugnade dig för ett tag."
/Hälsningar Svetlana Tipura

”Tänker på er. Det finns inga ord som kan hjälpa er i denna svåra sorg men jag vill att ni ska veta att det är många som tänker på er. Vi känner varken er eller visste vem Engla var men vi alla lider med er. Jag vet av egen erfarenhet att man aldrig kan glömma en tragedi men jag kan vet att man kan lära sig att leva med det som har hänt.”
Kram Helena med familj

”Min familj och jag hoppas du har det bra nu och att det hamska som hände dig gick fort så du slapp va rädd länge.Vi tänder ljus och tänker på dig och din familj.kram lillemor m fam. Sällan har vi varit så känslomässigt engagerade som vi är nu. Men en klump i magen går jag och tänker på dig och din familj flera gånger per dag. Så ofattbart och meningslöst. Ta hand om varandra…”
Varma tankar
Familjen Åberg i Öxabäck

”Engla, du är så söt och snäll och jag hoppas att du har det bra i himlen. Jag har varit så orolig för dig, men du behöver inte vara rädd längre.Din mamma är jätteledsen och hon älskar dig och saknar dig. Jag kommer aldrig heller glömma dig.”
Massor av kramar från Nathalie 6 år.

”Vår hälsning till lilla Engla från familjen Kotilainen i Gästrike-Hammarby:
Vid himlens grind
där blåser en vind
från närmaste stjärna
så sval mot din kind.
Vid himlens port
står tofflor på rad
när barfota änglar
går molnpromenad.

I himlens sal
är väggarna blå
Där leker Vår Herre
tittut med de små.
(en dikt av Britt G.Hallqvist)

”Lilla Englabarn, jag är så ledsen för din och din familjs skull. Jag lider med er.”
Cicci

”Det enda jag tänker på är skräcken Engla måste upplevt, att bli bortrövad, gud vet vad hon fick gå igenom... jag lider verkligen med hennes familj, kan inte tänka mig hur hemsk dom har det, vad dom tvingas gå igenom...vila ifrid.....vi tänder ett ljus för dig...”
Kickan K

”Hej, vill bara säja att vi tänker på Engla och Englas familj i denna svåra stund.”
Kerstin Söderlind, Jönköping

”Lilla vän, lilla ängel, vila i frid och vaka över de dina så ses ni i himlen sen.”
Malin J

”Lilla söta flicka - vi kommer alltid att minnas dig trots att vi aldrig träffat dig - du berörde starkt och vi hoppas att du fått ro i din själ och får vila i frid. Våra tankar finns hos dig och dina närmaste.” Varma hälsningar från en familj på Västkusten

”Söta, rara lilla Engla, det oförklarliga har hänt, att någon kan ta en annan människas liv är konstigt, men att någon kan ta ett barns liv är fullkomligt obegripligt, vi är alla ett barn i våra föräldrars ögon, men Du lilla Engla är ett barn för hela Sverige, att Du inte fick leva längre i ditt jordeliv är tragiskt,tror dock att Du ser oss från Din himmel och vet att Du blev något speciellt(som Du alltid vetat), en ljusbärare, Du är för evigt hågkommen, sov gott lilla barn.”
Lotta

”VI TÄNKER PÅ DIG OCH DIN FAMILJ.”
Margaretha

”Jag heter Inga-Lill och är själv född i Garpenberg, inte så långt från Stjärnsund. Jag vill hedra Engla och hennes familj, och beundrar att Englas begravning är öppen för alla. Men den kunde sändas på tv för vi som bor långt borta kan ju inte vara med.Jag vet vilket elände alla måste ha haft vid sökandet för jag vet vilken terräng det är runt omkring, jag har följt detta varje dag. Om jag kunde skulle jag ge Englas mamma en stor kram, för att hon är den hon är, även fast vi inte känner varandra så hoppas jag av hela mitt hjärta att du Carina orkar gå vidare i detta elände som hände din dotter.”
Kram Inga-Lill

”När jag fick höra om dig att du var försvunnen så blev jag chockad.Jag har hört om alla som har försvunnit och inte hittats igen.När jag sen läste att engla inte var i livet mer så blev jag ledsen. Hoppas att du har det bra där du är nu .Med Tille och alla dom andra ängla barnen.Det hörs på ditt namn att du är en ängel. Vila i frid nu.”
Ellinor Thomasson Nyholm, 13 år, Malmö.

”Vila i frid kära Engla! Din tragiska bortgång har satt djupa spår i oss alla, jag hoppas du har det bra på andra sidan! Det är svårt att förstå att någon kan göra något så brutalt mot något så fint, jag fäller en tår när när dessa ord lättar från mitt tangentbord.”
MVH / Mikael

”Du kära lilla vän, som vi hoppades in i det sista. Sorgen och smärtan när beskedet kom. Du finaste lilla barn som så kort tid fick vara bland oss. Men som din mamma sa, du skulle bli något speciellt, och du blev hela Sveriges lilla ängel. Men som vi saknar dig, fast vi aldrig mötts.”
Vila i frid, Engla.
Anna

”Du härliga tjej med dina underbart klara ögon som var så fulla av liv måtte din själ få en ny underbar existens. Det är så fruktansvärt tragiskt att du mötte självaste djävulen på din väg hem till tryggheten och kärleken. Varför? Det får vi medmänniskor aldrig ett vettigt svar på. Livet är och förblir en underlig gåta - ett mysterium. Värmen, glädjen, kärleken och livslusten är en gåva som tyvärr tas ifrån många av oss brutalt och hänsynslöst och vi får aldrig veta varför. Vila i frid Engla..”. Storkitt Mary Brorsdotter i Grycksbo

”Vi vill hedra dig och söder en ros till din familj.”
Nina & Dennis

”Tänker på er alla! Hoppas ni kan gå vidare med ljusa minnen av den fina lilla tjejen Engla… Det finns inte ord för detta hemska men försök ha det så bra som ni kan. Tänkvärt tycker jag det är som en mamma skrev som mist sin ena dotter och sin man, hon försökte leva för de som var kvar i livet.. Lätt att säga från mig som inte mist någon.”
Må så gott Tusen kramar/ Cattis med familj

”Hur kan någon vilja dig så illa och släcka ditt ljus. Du borde fått ett långt ljust liv. Ditt namn har Du nog fått för att just är en ängel. Jag hoppas att Du blivit en stjärna som lyser klart i natten.”
Karin i Åryd Småland

”Världen är inte, och kommer aldrig att bli rättvis, du fick bli ett av miljontals bevis på detta. Lider med dina efterlevande och hoppas de en dag kan känna glädje igen trots allt. Nu är du i alla fall utom räckhåll för all ondska och kan få din sista vila, om än alldeles för tidigt. Lilla oskyldiga flicka, alla sörjer dig som om du vore deras eget barn ska du veta...”
Vila i frid!”
Tony med familj

”Gråt ej vid hennes grav
Hon finns ej där
Hon finns i solens
spegelblänk på havet
Hon finns i vindens lek över sädesfälten.
Hon finns i vårens stilla regn
Hon finns i vintergatans stjärnehär
Och när du i tidig morgon
Väcks av fågelkvitter är det hennes röst du hör
Så gråt ej vid hennes grav
Vi ska ses igen”


”Jag saknar ord för det som hänt. Våra tankar går till Engla och till hennes familj.”
Många varma hälsningar mamma Camilla, Emil 12 år och Hanna 9 år.

”Lilla Engla! Liten, vit, ren och just på väg ut i livet, tänja navelsträngen, växa med ansvar- då plötsligt någon tar sig rätten att avbryta, ändra på det som skulle vara början på resten av ditt liv... Jag kan inte föreställa mej det avgrundsdjupa förtvivlade obehag din familj måste känna och finna sig i resten av sina liv. Vi saknar dej, Engla, fast vi aldrig ens träffats- ändå har du berört vår familj så starkt. Ditt öde har påverkar oss alla. Förtvivlat har vi följt ditt öde och gråtit och oroat oss. Flyg över världen, med vita vingar, flyg över oss, skänk oss tröst, ifrån det ställe du nu är, läk våra oförstående sargade själar - jag är säker på att du har förmågan- annars skulle du inte lämnat oss redan!”
Anette i Luleå, också en mamma

”Denna söta lilla tjej med långt hår och glasögon som tittat på från bilder i tidningarna. Det är så ofattbart grymt och overkligt det som hänt. Engla du berör oss alla!”

”Jag har en dotter som nu är femton år, och i Englas blick känner jag igen samma oskuldsfulla livsglädje som också karakteriserade min egen dotter vid den åldern. Jag minns hur nästa steg blev en underbart självständig liten kvinna. Tyvärr kom aldrig Engla till det stadiet i sitt korta liv, och jag lider oerhört med familjen. Inget annat mord har berört mig så mycket som detta.”
Håkan, Karlskoga.

”Till Engla och hennes anhöriga!
Till Engla 20080422.
Hon flyttat upp till himlen nu med sitt lilla skratt,
Där leker hon med änglabarn och skuttar fram så glatt.
Barnen runt mig frågar: hon har det är väl bättre där.
Där det är solsken varje dag och ej så kallt som här.
Och vintern därute är kall det flingor i luften är.
Och tyst jag hör barnens ord men svaret borta är.
Men mina händer söker deras som är i tro så stark.
Och mina tankar följde deras till änglabarnens mark.
Så falnar ljusets låga och slocknar på vårt bord.
Men tron på änglabarnen är starkare än all vår frusna jord.
mvh Per-Erik från skellefteå

”Va starka, det kommer en dag då ni kommer träffas igen, tills dess är det bara en massa fina minnen som består, Gud är med er, Vila i frid mitt kära barn.”
Toni

”Din tid på jorden vart allt för kort jag hoppas att du har det bra där du är nu. min familj och mina värner tar ett vart farväl av dig.”
MVH Ingvar

”Vi kommar sakna dig hela tiden Engla.”
VM Bil

”Det kom en söt liten tös till värden som för tidigt blev en ängel. Sov så gott.”
Många kramar från Berith.

”Fy fan, man kan inte föreställa sig hur jävla ont det skulle göra har själv två barn en son på 18 och en dotter på 15 hoppas att du orkar och står ut tänker på er nästan hela tiden.”
Janne

”Tänker på dig Engla,och din familj.”
MVH Hans Olsson, Berit Olsson.

”Det finns något mer, vi inte vet.
Det är livets stora hemlighet.
På en plats, någonstans.
Du innan inte visste, den fanns.
Där leker du med änglarna alla.
Ett himmelrike vi kan det kalla.
Mattias, vår älskade son tar din hand.
Där uppe i ett annat land.
Vi väntar här tills en dag.
Då vi ses igen, det tror jag.”
Kram/Elisabet

”Hur kan sånt här hända?? Ett oskyldigt barn?? Har nu följt detta som hänt er stackars föräldrar!! Det finns inte ord för vad jag lider med er! Jag som sitter här hemma mår dåligt över vad som hänt…….Man kan inte fatta ……Hur ska inte ni känna!!! Det klart ni tänker…..varför gjorde jag inte?? Varför sa jag inte?? Tyvärr kan man som förälder inte vara med jämt. Jag vill sända den vackraste blombuketten…
Tusentals kramar… Mina tankar finns hos er den 10 maj……Hoppas det blir ett ljust farväl med mycket kärlek och värme…..det tror jag!!”
Maria Hedenkvist i Kristinehamn

”Ej finns en sorg som känns så svår som när en älskad från oss går. Men minnet jordas ej i grav det lever bland de dina kvar.”
En sista hälsning från Haninge

”Änglarna har varit och hämtat dig, och dom älskar dig precis som dina näraste och käraste gör, dom skyddar dig även från onda människor. Man säger att allt har en mening, men det stämmer inte, för det finns ingen mening med detta som hänt dig. Vi kommer aldrig att glömma dig, lilla Engla du finns i våra hjärtan och minne i evighet.”
Marinette

”Vi känner stor sorg för det som har hänt med er lilla Engla vi tänker på er hela tiden.”
Varma hälsningar i från familjen Persson och Lotjärn.

”Jag sänder mina tankar till en liten ängel vid namn Engla. Jag tror att hon finns däruppe på ett moln och tittar ner på oss alla. Varför? hon hade hela livet framför sig, men någon ville annorlunda (med vilken rätt). Sänder mina tankar till hennes nära och kära.. Kram lilla Engla.”
Elisabeth

”Kära Engla. Det gjorde så ont i mig att jag inte kunde sova, hoppas det gick snabbt så du slapp att lida. Hoppas din familj med tiden kan få ett någolunda liv igen.”
Varma kramar från Månsarp.

”Vi tänker på dej hoppas att du får det bra hos änglarna.”
Familjen Andersen

”Engla! Förra året vid den här tiden ungefär följde jag Matilda som var sjuk i kancer. Hon flög vidare på midsommarafton. Nu har du flugit också fast på ett annat sätt. Men vet du, det finns ängelkompisar där i himlen som tar emot dig på allra bästa sätt. Din väntan på mamma, pappa och resten av släkt och vänner blir kort (i Nangiala vet du ju att tiden går fort). Det blir dina nära och kära som är kvar här som får en lång väntan på att träffa dig igen-för det kommer ni att göra! Men jag sänder de varmaste kramar och hoppas att Englas familj, släkt och vänner finner tröst.”
Lena, en mamma

”Du lilla, lilla oskyldiga barn som fick detta ohyggliga öde - tankarna är hos dig och de dina vareviga dag. Hur orka gå vidare?”
Hälsningar från tant Gunnel i Boden

”Lilla Engla du är så söt jag förstår inte varför du är död. Jag är djupt ledsen och arg över det som hänt din familj. Hoppas du får möta många änglar. Kram och sov gott önskar en arg våldhatare.” Gunilla Jensgård, Eskilstuna

”Vila i frid, vi tänker på dig och din familj!”
Familjen Tausis i Nora.

”Oavsett din banemans straff, så fick dina kära livstid i sorg. Livet är en gåva och ingen hade rätt att ta den gåvan ifrån dig!”
/Familjen Berndt Pammer, Södertälje