”Det är full panik”

Personalen och de intagna svårt chockade

Foto: Patrick Persson Press AB
NYHETER

Institutionschefen på behandlingshemmet berättar att personalen och de åtta intagna på ungdomshemmet chockats svårt av knivdådet.

– Vi har kört igång krisbearbetning, säger han till aftonbladet.se.

Stämningen på behandlingsämnet är av förståeliga skäl tyngd.

– Vi har samlat alla och krisbearbetar. Det är full panik. Det är hemskt, värre kan det inte bli, säger institutionschefen.

– I övrigt hänvisar jag till polisen.

Har det funnits tendenser till att något sånt här skulle kunna hända?

– Nej, det kan jag inte säga, säger föreståndaren.

– Vad jag har hört har pojken inte visat några sådana här tendenser tidigare, säger Cecilia Sandahl, presschef vid Statens institutionsstyrelse (SIS) till aftonbladet.se.

– Det här behandlingshemmet är överlag väldigt välfungerande. Det har inte inträffat händelser som hotat personalens säkerhet. Jag tror det är därför alla blev så chockade också, det kom som en blixt från klar himmel.

Krisgrupp

En krisgrupp, en så kallad posomgrupp, har ringts in för att ta hand om de chockade. Ungdomshemmet som drivs av SIS har spärrats av. Verksamheten har flyttats till en lokal i närområdet.

Ewa Persson Göransson, generaldirektör för Statens institutionsstyrelse (Sis), nåddes av beskedet sent på söndagskvällen.

– Det är en fruktansvärt tragisk händelse. Nu gör vi allt för att få fram information om vad som har hänt. Vi skaffar också fram stöd till kvinnans familj, personalen och de pojkar som finns kvar på boendet, säger hon till TT via presschefen Cecilia Sandahl.

SIS kommer att hålla en presskonferens i Lund 12.00 på måndagen.

ARTIKELN HANDLAR OM