Vad har hänt Algot, 23?

NYHETER

Hoppet om att hitta försvunne Algot Backlund sjönk i dag när han inte gick ombord på det plan som han och kompisarna skulle tagit tillsammans hem från Bali.

Foto: PRIVAT

23-årige Algot Backlund från Sundsvall är försvunnen på Bali sedan drygt fem veckor.

Han flög dit ensam, för att sluta upp med ett par kompisar som redan var på plats. Och Algots flygbiljett för anslutande flyg från Hongkong användes – men sedan dök Algot aldrig upp. Han visste vilken adress kompisarna fanns på, men har inte hört av sig. Användandet av flygbiljetten är det sista livstecknet från honom. Han har sedan flygdagen varken använt sin telefon, rört sitt bankkonto eller kollat sin facebook.

Sökt honom febrilt

Vad som hänt Algot, eller om han håller sig undan frivilligt är oklart. Och hemma i Sverige har hans oroliga familj febrilt försökt få kontakt med honom utan resultat. Hoppet har stått till att han kanske ändå skulle dyka upp i dag, för att använda sin bokade flygbiljett hem tillsammans med kompisarna. Flyget skulle från Bali till Oslo som första anhalt.

”Vet inte vad jag ska göra”

– Det är fruktansvärt. Jag vet inte vad jag ska göra. Och jag har nog inte hunnit smälta beskedet att han inte var med på planet än, säger Algots mamma, Helene Parment Helsing, till Sundsvalls Tidnings nätupplaga.

Polisen och Utrikesdepartementet är inkopplade på ärendet.

– Men jag tror inte att de har gjort några större efterforskningar ännu. De har nog också gått och väntat på det här datumet, säger hon