Pojke högg ihjäl kvinna

Vårdare dödad på hem för unga som begått sexövergrepp

15-åringen tas omhand Pojken högg kniven i sig själv efter attacken på kvinnan. Här hämtas han med ambulans och körs till universitetssjukhuset MAS. I natt opererades han i natt för sina skador – bevakad av polis.
NYHETER

Först knivskar den 15-årige pojken sin kvinnliga vårdare till döds.

Sedan högg han kniven i sig själv.

Pojken vårdades i natt för svåra skador.

Foto: Foto: DANIEL SÖDERGREN/PHOTOMEDIA.SE
Kvinnan knivskars till döds på behandligshemmet Tunagården utanför Malmö.

Klockan 21.22 kom larmet till polisen. En 44-årig kvinnlig vårdare hade knivhuggits till döds på ett behandlingshem utanför Malmö. Två ambulanser, en läkarbil och sex polisbilar skickades till platsen.

Poliserna måste säkra hemmet innan ambulanspersonalen kunde springa in. Då var det redan för sent att rädda kvinnans liv.

Knivskar sig själv

44-åringen hade överfallits av en 15-årig pojke som var intagen på behandlingshemmet. Omständigheterna kring attacken var i natt oklara, men pojken ska efteråt ha knivskurit sig själv så illa att han fördes till Universitetssjukhuset MAS i Malmö. Där vårdades han i natt för sina skador – bevakad av polis.

– Han är gripen misstänkt för mord alternativt dråp, men han ska opereras i natt så det är inte aktuellt med några förhör i nuläget, säger Hans Nilsson vid Skånepolisen.

Det var personal på behandlingshemmet som slog larm. Enligt uppgift till Aftonbladet var det bara 44-åringen, en annan vårdare och två pojkar som befann sig på behandlingshemmet när överfallet skedde. Resten av de intagna och personalen var på en fisketur.

Bad att bli insläppt

15-åringen ska ha bett den kvinnliga vårdaren att bli insläppt i ett låst rum – och där attackerat henne.

Enligt vad Aftonbladet erfar ska han sedan, efter att ha huggit sig själv, sprungit in till den andra vårdaren.

Behandlingshemmet har nio platser för pojkar i åldrarna 14 till 21 som begått sexuella övergrepp och vårdas enligt LVU, lagen om vård av unga.

ARTIKELN HANDLAR OM