Så minns vännerna Kalle Sändare

Bosse Parnevik, 70, imitatör:

NYHETER

– Vi jobbade ihop under 70- och 80-talet. Han var gästuppträdare hos mig och jag skrattade så jag grät. Mycket av det han gjorde var fantastiskt roligt. Han var framför allt alla musikers stora idol – de spelade jämt hans skivor under turnéerna.

Lasse Brandeby, 63, skådespelare:

– Jag har varit Kalle Sändare-freak ända sedan första skivan kom ut 1965. Jag kan nästan alla hans inspelningar utantill. Jag har träffat honom mycket också – och han var likadan privat. Vi är många som har busringt efter honom, men han var oslagbar.

Fredrik Lindström, 44, komiker och språkexpert:

– Det var ett mycket sorgligt besked. Han var en fantastisk inspirationskälla i min uppväxt, en oerhört egen komiker som i sina originella improvisationer öppnade dörrar till outforskade humorlandskap.

Ulf Elfving, 65, radioprofil:

– Han spred mycket glädje. Han var en mycket behaglig person, men i början var många lite rädda för honom. När man fick konstiga samtal gick larmet i Radiohuset: ”Kalle Sändare” är i farten.

Janne "Loffe" Carlsson, 71, skådespelare:

– Han var en fin kille. På 60-talet hade jag ett kassettband med hans busringningar som jag spelade upp för Anders Burman, producent på skivbolaget Metronome. Det var så det började. Min favorit är ”Kartonger till salu”. Det är ett mästerverk.