Mördade hela familjen

39-åring i Österrike tog livet av hustrun, dottern, föräldrarna och svärfar – var skyldig pengar

NYHETER

– Jag har mördat min fru och dotter.

Den 39-årige mannen gick in på polisstationen i Wien och berättade om det brutala dådet.

Han erkände även mordet på sina föräldrar och sin svärfar.

Hustrun, 42, och den 7-åriga dottern hittades döda i familjens hem, ett flerfamiljshus beläget i ett av Wiens mest välbärgade bostadsområden. Båda hade mördats med en yxa, som mannen troligtvis köpt på ett byggvaruhus, skriver oe.24.at.

Förvirrad

Dottern hittades i en garderob. Hon slogs förmodligen ihjäl tidigt på tisdagen och sedan försökte gärningsmannen dölja liket. Mammans övertäckta kropp hittades i badkaret.

Det var tidigt på onsdagsmorgonen, klockan 03.20, som den 39-årige familjefadern kom in på polisstationen i Wien. Han var i ett "förvirrat tillstånd", skriver oe.24.at.

Erkännandet kom omedelbart.

– Jag har mördat min fru och dotter, sa mannen.

Han förklarade sitt vansinnesdåd med att han ville bespara sin familj och släkt skammen för hans egen ekonomiska ruin, skriver AP. Vid en presskonferens på eftermiddagen berättade Thomas Stecher på polisen i Wien att mannen hade förlorat motsvarande närmare tre miljoner kronor på ekonomisk spekulation – pengar som han till stor del hade lånat av sin släkt och familj.

Mordvapen

I Oberösterreich fann man liken av gärningsmannens föräldrar, 72 och 69, och hans svärfar, 80. Mannen erkände att han även tagit livet av dem, skriver tidningen Krone.

Polisen är mycket förtegen men tror att alla fem morden begicks under tisdagen.

Grannarna till den misstänkte gärningsmannen är chockade:

– Ofattbart. Nu är vi kända för tråkigheter, säger en äldre dam till Krone.

Österrike skakas fortfarande av tragedin i Amstetten, där 73-årige Josef Fritzl höll sin dottern fången i 24 år. Under tiden födde hon sju av hans barn.