Guillous portkod ute på nätet

Journalist publicerade privat inbjudan på sin blogg

Foto: KARIN TÖRNBLOM
Ann-Marie Skarp och Jan Guillou.
NYHETER

Jan Guillou och hans sambo bjöd in till privat fest.

Men tidningen Resumé la ut hela inbjudan med portkod och allt på nätet.

– Det var dumt av honom, nu får vi byta portkod säger Guillou till aftonbladet.se.

”Bokengagerade mediepersoner kan se fram emot att trängas i hallen hos Skarp/Guillou i slutet på maj,” skriver Resumés reporter Claes de Faire i sin blogg.

Men journalisten nöjde sig inte med att berätta om den exklusiva inbjudan. Han la ut den på nätet, med fullständiga adressuppgifter och portkod.

Nu reagerar värdparet.

Ber om ursäkt

– Det var dumt av den unge journalisten. Sådana här uppgifter lämnar man inte ut. Jag tror han förstår det och skäms för vad han har gjort, säger Jan Guillou.

Varför är det allvarligt?

– Som journalist sätter man aldrig ut uppgifter om vilka dyrbarheter folk har hemma, hur man kommer dit eller andra uppgifter som kan hjälpa brottslingar.

Vilka konsekvenser får det här för er?

– Vi får byta portkod.

Nu är inbjudan borta från bloggen och Claes de Faire ber om ursäkt. Själv ser han fortfarande fram emot minglet i Jan Guillous och Ann-Marie Skarps hall.

”Men jag går inte dit för att (bara) snoka eller för att frottera mig med Jan Guillou. Nej, egentligen går jag bara för att Ann-Marie Skarp är en oerhört intressant profil. Hon är både briljant, smart, rolig och energisk. Jag tycker hon är trollbindande!” skriver han i bloggen.

Är han fortfarande välkommen hem till er?

– Ja, det är han. Och nu har vi ett litet ämne för konversation när han kommer, säger Jan Guillou.

ARTIKELN HANDLAR OM