Dagens namn: Naemi, Naima
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nyheter

Sålde sin fru som sexslav

Den 19-åriga förståndshandikappade flickan har sålts till minst hundra män

Höll frun som sexslav 44-åringen åtalas nu för att ha sålt sin 19-åriga förståndshandikappade hustru som sexslav till minst hundra män. ”Hänsynslös” kallar åklagare Robert Näppi mannen.   Höll frun som sexslav 44-åringen åtalas nu för att ha sålt sin 19-åriga förståndshandikappade hustru som sexslav till minst hundra män. ”Hänsynslös” kallar åklagare Robert Näppi mannen. Foto: URBAN BRÅDHE/METRO

Den 44-årige stockholmaren sålde sin förståndshandikappade 19-åriga fru som sexslav.

– Vi uppskattar att hon har sålts till åtminstone 100 män, säger utredare Eva Sand vid Norrortspolisen.

Nu åtalas mannen för människohandel.

Det är tidningen Metro som skriver om det unika fallet där en person för första gången åtalas för att ha utsatt en svensk kvinna för människohandel.

Sexsajt

Mannen träffade 19-åringen på internet, och i augusti gifte de sig i en kyrka norr om Stockholm. Sedan tog det inte lång tid innan mannen började utnyttja den förståndshandikappade kvinnan som sexslav. Han annonserade ut hennes tjänster på en sexsajt på internet och sålde henne till män bland annat på ett hotell i centrala Stockholm och i olika lägenheter i Göteborg. Enligt polisens utredare har hon sålts till minst hundra män.

– Hon var helt i hans våld och gjorde vad han sa till henne, säger kammaråklagare Robert Näppi till Metro. Han har utnyttjat henne hänsynslöst.

Därför väljer han också att åtala för människohandel.

Förnekar människohandel

44-åringens advokat Lars Dahlström säger till Aftonbladet att han inte hunnit gå igenom anklagelserna med sin klient.

– Men så mycket kan jag säga att människohandel är ett brott som han definitivt förnekar.

Enligt åtalet ska mannen ha haft två kumpaner, 35 och 37 år gamla. 35-åringen är åtalad för att ha hjälpt 44-åringen att sälja den unga kvinnan och ska också själv ha våldtagit 19-åringen. 37-åringen sitter häktad för grovt koppleri.

44-åringen är dessutom åtalad för en rad andra brott, bland annat grovt barnpornografibrott, utnyttjande av barn för sexuell posering och våldtäkt mot barn.

SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet