Nästan fem miljoner abonnenter drabbade

Så här drabbades några av våra läsare i kväll av telefonproblemen

NYHETER

Fler än fyra miljoner Telia-abonnenter svor och tryckte förgäves på sina mobiler, sedan Telias mobilnät ramlat samman i hela Sverige på fredagseftermiddagen.

Strax före kl 20 fungerade 3G-trafiken igen, men när det vanliga GSM-nätet skulle komma i gång igen fanns inga konkreta besked om.

Här är några läsares reaktioner på telefon-eländet, som lamslog Sverige i kväll:

”Har suttit i sommarstugan och försökt nå många under eftermiddagen/kvällen utan framgång! Det slutade med att jag fick åka hem! Telia = Felia! Är trött på dem nu! De skryter om sin mobiltäckning mm mm. Men det finns andra operatörer inser jag!”

Johanna

”Nätet fungerar inte, min sambo är borta på jobb, inte kul å veta att jag inte kan nå honom om något händer mig eller vår son eller om något händer honom.”

Ingegerd, Lycksele

”Har en 13 åring med diabetes som jag inte kunde nå trots att jag visste att hon låg så högt i socker så hon var i fara. Var ett par riktigt oroliga timmar kan jag lova…”

Pernilla

”Fick sms från Norge om närståendes dödsfall men kunde inte svara på sms. Det gjorde ont, man vill ju sända sin deltagelse på sms, men det gick ju inte! Är väldigt ledsen, hoppa att det kan ordnas snabbt!”

Tove

”Jag drabbas på så sätt att jag inte kan ta kontakt med min 19 årige son som är i Brasilien, vi har mobilkontakt varje dag. Och just idag har han efter två och en halv dags bussresa från Recife äntligen kommit fram till Rio de Janeiro. Jag kan inte kontakta honom för att höra hur resan gick, det är mycket frustrerande. Och han kan förmodligen inte kontakta mig heller eftersom vi har telia mobil båda två.”

Helene

”Har försökt ringa min pappa på mobilen hela eftermiddagen. De är i sommarstugan och där finns ingen vanlig telefon. Det är hans 55-årsdag idag och jag hoppas verkligen att jag hinner gratulera honom innan dagen är slut!”

Jenny Löfstrand

”Har ju jouren med min mobil... Alla sos samtal går ju till mobilen och det går ju inte nu när de är störningar. Vad gör jag??”

Andy

”Jag behövde ringa flera jobbsamtal för att få iväg viktiga ordrar på mitt jobb. Ännu en gång så blir det fel pga Felia... Jag är så trött och maktlös!!!”

Pierre-Göran

”Bara SOS-samtal... Nu fattar man hur beroende man är!”

Maria