Inget hopp om att hitta överlevande

Nu fokuserar man på att samla ihop döda kroppar

NYHETER

Hoppet om att hitta överlevande i Kina bleknar allt mer.

Nu fokuserar hjälparbetarna i stället på att få bort de döda kropparna från rasmassorna.

Samtidigt skakades regionen av ytterligare ett starkt efterskalv tidigt på söndagsmorgonen.

Folket sprang ut på gatorna när ett kraftigt efterskalv, 5.7 på richterskalan, skakade den drabbade Sichuan provinsen under 45 sekunder på söndagsmorgonen, uppger AP.

Hoppet om att hitta överlevare bleknar nu allt mer och man har i stället övergått till att försöka få bort de döda kropparna.

Sprutar lime

Räddningsarbetarna i staden Beichuan, nära skalvets epicentrum, sprutar lime och desinfektionsspray kring de döda kropparna som ligger längs stadens gator.

Wu Hai, en av räddningsledarna, säger till AP att kropparna har börjat brytas ner och att många lemmar är avbrutna. Kropparna finns i tusentals bland rasmassorna.

Grävdes fram efter 139 timmar

Några mirakel sker fortfarande. En man grävdes på söndagen levande fram efter 139 timmar, men hoppet att hitta fler överlevare är nu litet.

Riskerna med översvämmade floder som under gårdagen fick tusentals att fly upp i bergen verkar ha minskat efter att tre vattenvägar nära epicentrun i går svämmade över utan några problem.

Tre hela byar har begravts i det kraftiga skalvet. Byarna Donghekou,Ciban och Kangle var tillsammans hem åt ungefär 300 familjer uppger lokalbefolkning till AP. Nu finns det nästan inget som avslöjar att byarna någonsin har legat på platsen.

”Över 50 000 döda”

Regeringen i Kina säger, enligt AP, att de förväntar sig att dödssiffran ska överstiga 50 000 personer. 32 477 är nu bekräftat döda.