Kvinna hölls fånge i tre år

NYHETER

Polisen i Örebro utreder om en kvinna hållits fängslad i tre år och sålts som sexslav.

För en vecka sedan, förra fredagen, kom en medtagen och mager kvinna in på polisstationen i Örebro. Kvinnan kommer från Indien och är i 30-årsåldern.

– Hon berättar att hon under lång tid och mot sin vilja befunnits sig någonstans, hon vet inte var, och att hon blivit utnyttjad, troligtvis sexuellt, säger polisens presstalesman Torbjörn Carlsson.

Medtagen

Kvinnan kunde inte redogöra för hur hon har tagit sig till polisen. Hon var svårt medtagen och fördes till sjukhus för vård.

Hon har sedan fått höras med tolk. Än så länge är hennes uppgifter knapphändiga men hon har uppgett att hon har varit i Sverige i flera år. Enligt uppgifter till Nerikes Allehanda ska kvinnan ha hållits fängslad i en lägenhet i Örebro under tre års tid och utnyttjats för prostitution.

– Det är inget jag kan styrka. Vi har väldigt dåliga detaljer om hennes berättelse och hennes situation, säger Torbjörn Carlsson.

ingen misstänkt

Det finns i nuläget ingen misstänkt. Men enligt Torbjörn Carlsson har polisen inte någon anledning att tvivla på kvinnans uppgifter.

– Sedan har vi inget annat än just hennes version och den är väldigt knapphändig. Vi ska hålla fler förhör med henne i veckan som kommer.

Kvinnan har lämnat sjukhuset och förts till ”en säker plats” där hon får stöd.

– Vi har bara startat upp den här utredningen. Det viktiga är att den här kvinnan får landa i den här händelsen och kan börja berätta för oss. Vi har massor frågor vi måste ha svar på för att bringa ljus över det här, säger Torbjörn Carlsson.