Läkarna väcker Kerstin, 19

Minskar på medicineringen

Foto: AFP
HÄR JAGAS DE Paparazzifotograferna gjorde allt för att få en första bild på Elisabeth Fritzl och hennes barn då de vårdades på Amstetten Mauer-sjukhuset.
NYHETER

Kerstin Fritzl, 19, kan vara på väg att vakna upp.

Läkarna har hållt kvinnan nedsövd men överväger nu att minska på narkosen.

Josef Fritzl höll familjen inspärrad.

Kerstin Fritzl har vårdats på sjukhuset i Amstetten sedan den 19 april. Hon fördes till sjukhuset av mannen som hållit henne fången i 19 år – Josef Fritzl. Den 73-årige förklarade det hela med att hon hade lämnats utanför dörren av sin mamma, som på en lapp bad honom om hjälp.

Kerstin var blek, mager och svårt sjuk.

Sjukhusets chefsläkare Albert Reiter misstänkte först att flickan var narkoman eller alkoholist men proverna visade sig vara negativa.

Nedsövd

Läkarna fruktade först att Kerstin inte skulle överleva – flera organ var utslagna. Hon har hela tiden hållits nedsövd på intensivavdelningen.

Men nu verkar det som om Kerstin kan vara på bättringsvägen. Läkarna överväger – för första gången –  att minska på medicineringen.

Chefsläkare Albert Reiter säger att man långsamt minskat mängden narkos som ges till Kerstin. De överväger nu att påbörja processen med att väcka henne ur koman, skriver BBC.

Det är oklart hur lång tid uppvaknadet kommer att ta.

Framtiden

Elisabeth Fritzl och barnen tar små steg tillbaka mot ett normalt liv. Barnen leker, spelar tv-spel och läser böcker. Lärare har också besökt psykiatriska kliniken som för tillfället är familjens hem och hållit lektioner med barnen.

Berthold Kepplinger, som är chefsläkare på kliniken, säger att familjen fått rådet att börja planera inför framtiden. En framtid som förhoppningsvis också Kerstin kan vara en del av.