Mikael kan ha bragts om livet

Polisen har inlett förundersökning om mord

NYHETER

Polisen har i dag inlett en förundersökning gällande mord.

Det finns starka indikationer på att Mikael bragts om livet, skriver man i ett pressmeddelande.

Fyra personer är hämtade till förhör och en person delgavs misstanke gällande mord, två personer för medhjälp till mord och en för skyddande av brottsling. Efter åklagarekontakt anhölls alla fyra.

– Fyra personer personer är anhållna. En förundersökning gällande mord är inledd, säger Thomas Fuxborg, presstalesman för polisen Västra Götaland till aftonbladet.se.

Känner varandra

Enligt Sveriges Radio kan det kan ha funnits en hotbild mot den försvunne Lidköpingsbon då han tidigare i år medverkade i en rättegång och pekade ut en jämnårig före detta kamrat som skyldig till att ha misshandlat honom med en kniv.

– Vi har fortfarande inget motiv, det är lite tidigt att säga om det finns något samband, säger Fuxborg.

Det var natten mellan den 17 och 18 maj som den 19-årige Mikael Andersson försvann. Han hade varit på fest i närheten av Axvall utanför Skara men sedan dess har ingen sett honom.

Fynd i bilen

Hans bil, en vit Volvo 740, återfanns i går i Skövde och togs in för en teknisk undersökning.

– Vi fann bilen i går och har tittat på den. Det tillsammans med den tekniska undersökningen har gett oss vissa indikationer. Bra spaningsarbete och inre spaning har lett fram till att vi nu misstänker de här fyra personer, säger Fuxborg.

Men polisen har ännu inte hittat kroppen.

– Det är viktigt att hitta kroppen så fort som möjligt. Antingen genom allmänheten eller andra tips, säger Fuxborg.

ARTIKELN HANDLAR OM