Pengatvätt i norsk flod

Syskonpar bosatt i Sverige tvättade hundratusentals kronor

Foto: Ludvig Killingberg
NYHETER

Det finns pengatvätt – och det finns pengatvätt.

Ett syskonpar – bosatt i Sverige – var i Norge och provade den mer handfasta varianten.

De två syskonen körde norska E6 mot Trondheim då de under lördagsmorgonen olyckligt slog runt och kanade ner i floden Driva vid Dovrefjell.

Enligt uppgift till polisen ska de ha haft en större summa kontanter – en kvarts miljon kronor – då de plumsade i vattnet. Tidningen Opdalingen skriver att mannen ska ha suttit i baksätet och sovit med pengarna som huvudkudde.

Kvinnan lär – liksom den så värdefulla väskan – ha slungats ut ur bilen och ner i vattnet, dock utan att ådra sig några större skador. Mannen ska ha tagit sig ur bilen för egen maskin.

De enda pengar som syntes då polisen kom till platsen var en rulle med 10 000 amerikanska dollar som ska ha legat på bilen.

Hög hastighet

Orsaken till olyckan är okänd, men det kan vara så enkelt som att man kört för fort.

– Spår på olycksplatsen vittnar om att färden har gått i hög hastighet, säger Katrine Solvoll från länspolisen Oppdal till adressa.no.

Tidningen skriver också att en polispatrull ganska snart återvända till olycksplatsen för att ta reda på pengarna. Väskan ska ha saknats efter olyckan, men någon misstanke om att den skulle ha stulits då bilen kraschat finns inte.

Syskonparet, som är bosatt i Sverige, skickades i ambulans till St Olavs sjukhus.

Om pengarna återfanns – och varför syskonen hade så mycket pengar med sig under färden – vet man ännu inte.